Alertă în Tenerife. Mii de persoane sunt afectate, după ce un medic italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Alertă în Tenerife. Mii de persoane sunt afectate, după ce un medic italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus
Psihoză în masă pe tema COVID-19 Sursa foto: swissinfo.ch

Un medic italian care se afla în vacanță în Tenerife a reușit să semene panică în întregul Arhipelag Canare, după ce a fost depistat pozitiv pentru COVID-19. Potrivit cotidianului La Reppublica, acesta începuse să se simtă rău, astfel că s-a prezentat la o clinică din apropierea hotelului în care era cazat. După ce testele au evidențiat că acesta era infectat cu COVID-19, măsurile de precauție s-au extins la toți rezidenții hotelului, aproximativ 1000 de persoane.

Carnavalul Portocalelor Roșii, COVID-19 și psihoza în masă

Mai există o suspiciune de COVID-19, la o tânără de 25 de ani din Asturias, care s-a întors dintr-o vacanță în Italia. Ea e internată într-un spital din Asturias, dar nu se știe încă dacă doar din precauție sau pentru că fata se simțea rău. Încă nu se știe localitatea de domiciliu a medicului, dar se presupune că acesta ar fi din Lombardia. Președintele Insulelor Canare, Angel Victor Torres, a confirmat această informație.

Într-o postare pe Twitter, acesta a scris că medicul va fi supus altor investigații medicale, în Madrid, la Centrul Național de Microbiologie al Institutului de Sănătate Carlos III. Autoritățile italiene sunt într-o stare de alertă maximă, mai ales că, în această perioadă, întotdeauna înaintea Postului Paștelui, are loc și Carnavalul Portocalelor Roșii, eveniment cu tradiție, care atrage turiști din toată lumea. Evenimentul se desfășoară în zona cu probleme, Nordul Italiei, la Casertano.

Psihoză în masă pe tema COVID-19 Sursa foto: todayonline.com
Psihoză în masă pe tema COVID-19 Sursa foto: todayonline.com

Turiștii care vin la carnaval sunt monitorizați ca la carte

Până acum, nu a fost identificat niciun caz de infecție. Două persoane care fuseseră suspecte de infecție cu COVID-19 au fost testate, dar rezultatele au ieșit negative.

„Monitorizăm fluxul de persoane care iau parte la Carnaval dar nu avem motive de îngrijorare până în momentul de față”, a comentat un reprezentant al autorităților locale, care a atras atenția asupra faptului că psihoza în masă declanșată pe tema Coronavirusului amplifică inutil starea de anxietate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI