Ce spune Raed Arafat despre existența unui medicament care ar putea trata coronavirus

Ce spune Raed Arafat despre existența unui medicament care ar putea trata coronavirus
Arafat îndeamnă la prudență sursă foto: digi24.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, încearcă să calmeze nevroza în masă creată de răspândirea infecției cu Coronavirus și roagă oamenii să nu se panicheze inutil, să primească cu simț critic orice informație care nu are surse credibile și, mai ales, să nu creadă orice se aruncă pe social media, cu privire la acest subiect.

Raed Arafat: „Nu credeți tot ce citiți pe social media! Informați-vă de la surse de încredere!”

Departamentul pe care-l conduce a pus la punct un grup de comunicare prin care se va ține legătura cu populația.

„Este acum un grup de comunicare care se construiește astăzi, au azi primele întâlniri și prin acest grup se va comunica. În momentul în care știm că este un caz confirmat sută la sută, o să-l comunicăm. Dacă cineva află pe surse este treaba lui, dar nu se ia în considerare nimic de pe surse până nu este ieșită comunicarea oficială. Așa trebuie să învățăm să lucrăm în astfel de situații, pentru că altfel vom avea o mare problemă de gestionare a situațiilor de urgență și populația să fie indusă în eroare”. (Raed Arafat)

Sursa foto: idginsiderpro.com
Sursa foto: idginsiderpro.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În privința informațiilor potrivit cărora există un medicament care ar putea trata simptomele infecției cu COVID-19, acesta a spus tranșant că nu ia în considerare decât ce vine de la entități oficiale: Organizația Mondială a Sănătății, Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC), Centrul European de Control al Bolilor (ECDC)

Marcel Vela: „Putem scăpa de probleme sau putem să avem probleme, indiferent dacă suntem sau nu politicieni”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut și el presei să gestioneze responsabil informațiile care vin pe această temă, pentru a nu panica populația în mod inutil.

„Eu fac un apel la dvs. ca să tratați cu responsabilitate, indiferent de publicație, ca să nu răspândim zvonuri care nu sunt reale. Problema este gravă şi trebuie tratată cu seriozitate. Vom institui un grup de comunicare de unde vor fi emise toate ştirile legate de acest subiect. Actul de responsabilitate nu e doar al instituțiilor, este și al jurnaliștilor. Trăim toți în România și toți putem scăpa de coronavirus sau putem să avem probleme, indiferent dacă suntem politicieni sau dacă ne ocupăm de un alt obiect de activitate”. (Marcel Vela)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI