Insula din lume deschisă doar oamenilor bogați. Ce au decis autoritățile să facă

Insula din lume deschisă doar oamenilor bogați. Ce au decis autoritățile să facă
In plus, exista si alte conditii pe care turistii trebuie sa le respecte

Există în lume o insulă care este deschisă doar pentru persoanele cu mulți bani. Aici au voie doar bogații, iar condițiile de intrare sunt foarte clare.

Este vorba despre un experiment în pandemie. O insulă din Caraibe s-a deschis doar pentru turiștii cu bani, care vor să stea aici cel puțin două luni.

Autoritățile unei insule au luat măsuri radicale față de turiști

Insula Montserrat este deschisă pentru turiști, dar nu orice fel de turiști, ci doar cei care câștigă aproximativ 6.000 de dolari pe lună.

Cu toate acestea, mai există o condiție. Bogații nu pot sta pe această insulă cât timp doresc, ci cel puțin două luni.

Oficialii speră că vor avea încasări enorme, ținând totodată virusul la distanță.

De altfel, 21 de turiști din șapte familii au acceptat condițiile și au decis să meargă pe insula caraibiană, potrivit The New York Times.

Pe insula Montserrat din Marea Caraibilor se aude, în fiecare zi, la ora prânzului un clopot. O turistă aflată aici de aproape două luni a crezut că zgomotul de clopot anunță ora fixă.

De fapt, soțul ei, consultant în management, a aflat că acest clopot era un test zilnic al sistemului de avertizare vulcanică.

În anul 1995, o erupție a vulcanului Soufriere Hills, activ și astăzi, a erupt, acoperind zone întine ale insulei cu lavă.

Pandemia a schimbat regulile de călătorie în Montserrat, care este și teritoriu britanic.

Oamenii care vin aici trebuie să permită verificarea veniturilor anuale, care  nu pot fi mai mici de 70.000 de dolari. În plus, turiștii trebuie să petreacă aici minim două luni de zile.

Insula pe care au voie doar bogații

Vizitatorii au accès aproape exclusiv la plaje, într-un loc de poveste, unde pandemia de covid pare să nu existe.

Chiar la scurt timp după apariția primelor cazuri de covid, insula Montserrat și-a închis frontierele. A urmat apoi, în aprilie 2021, o redeschidere treptată a granițelor, iar vizitatorii, vaccinați sau nevaccinați, erau nevoiți să stea două săptămâni în carantină după ce ajung pe insulă. Ei urmau apoi să fie testați pentru a se putea plimba în zonă.

În noile condiții, 21 de turiști au acceptat să viziteze insula caraibiană

„Sunt foarte selectivi cu persoanele cărora le permit să vină aici. Mi s-a spus că au refuzat unii oameni”, a declarat un turist, care a petrecut trei luni lucrând de pe insulă, alături soția sa și fiica lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI