Cele mai frumoase locuri din Grecia. 7 frumuseți de la mare și 7 care NU țin de litoral

Cele mai frumoase locuri din Grecia. 7 frumuseți de la mare și 7 care NU țin de litoral

Odată cu venirea verii, o mare parte din populația României a ales să își petreacă vacanțele în afara țării. Unii pentru prețurile avantajoase, alții pentru că s-au plictisit deja de litoralul românesc. Dar care este una dintre cele mai alese locuri de vacanță de români? Grecia este una dintre cele mai frumoase locuri pentru a-ți petrece concediul cu familia sau prietenii. Mulți aleg această destinație datorită plajelor ce se regăsesc pe insulele Greciei. Alții pentru tradiția și mâncărurile deosebite ce se găsesc doar la ei. Iar în cele din urmă, pentru experiența diferită și de neuitat. În continuare, vă vom prezenta cele mai frumoase locuri din Grecia ce merită vizitate.

Insulele din Grecia. 7 frumuseți de la mare

Lefkada

Este una dintre cele mai cunoscute insule grecești, fiind prima opțiune a turiștilor când vine vorba de litoral. Este singura insulă din Grecia unde poți ajunge fără feribot, deoarece este legată printr-un dig rutier si pod de Grecia Continentală. Aceasta este o insulă muntoasă, plajele fiind înconjurate de stânci abrupte. Dacă te plictisești de plajă, poți închiria scutere, să mergi în croazieră în jurul insulei, iar insula este plină de restaurante cu mâncare tradițională.

Santorini

Este de reținut faptul că sezonul turistic în Santorini, începe pe 1 martie.

Locuri de vizitat în grecia. Santorini
Locuri de vizitat în grecia. Santorini

Poți ajunge cu mașina, însă este un drum lung și trebuie să mergi cu feribotul. Această insulă este renumită pentru casele albe cu acoperiș albastru, fiind una dintre cele mai fotogenice locuri din Grecia. Este locul din care găsim cel mai multe fotografii artistice când vorbim de Grecia.

Zakynthos

Este o destinație foarte cunoscută și este vizitată de mii de turiști în fiecare an. Se regăsesc foarte multe activități, fiind un loc potrivit de vizitat de către familii cu mulți copii sau cupluri. Plajele sunt atracția principală, însă poți opta și pentru alte aventuri precum: scufundări, ski nautic, jet ski și excursii în capitala insulei.

Creta

Este renumită pentru  plajele sale minunate, fiind preferata turiștilor. Una dintre cele mai vizitate locuri este Malia, unde poți găsi petreceri la orice oră din zi. Există și o mulțime de locuri unde poți face camping. Varianta cea mai simplă pentru a călători în creta este cu avionul.

Corfu

Este în topul preferințelor turiștiIlor. Este vizitat în special de italieni, dar și de foarte mulți turiști de alte naționalități. Insula este destul de mare pentru orice activități. Există un parc acvatic ce este preferat de familii, palate, castele și tot felul de activități specifice stațiunilor de la mare.

Thassos

Este printre cele mai ușor accesibile insule, dar și preferata românilor. Este și preferat cuplurilor, fiind perfectă pentru a sta la soare într-un mediu relaxant.

locuri de vizitat in grecia. thassos
locuri de vizitat in grecia. thassos

Pe lângă plaje, mai poți opta și pentru alte activități precum: plimbări cu atv, vaporaș, poți vizita mânăstiri, drumeții în zona montană și multe altele.

Rhodos

În Rhodos se ajunge cu avionul dar cu o escală, în total durând aproximativ 3 ore. Pe lângă plaje, mai poți vizita situri arheologice, Templul Afroditei, Șapte Izvoare, Acvariul din Rhodos și multe altele.

Grecia este renumită pentru plajele spectaculoase, însă sunt foarte multe atracții ce nu țin de litoral. Iată câteva locuri ce merită vizitate

7 locuri de vizitat în Grecia ce NU țin de litoral

Atena

Cu toții am auzit de Atena, capitala Greciei, un oraș cu o istorie bogată. Poate un obiectiv mai puțin cunoscut dar totuși interesant este boemul cartier Plaka.

locuri de vizitat in grecia. atena
locuri de vizitat in grecia. atena

Este un fel de târg unde poți găsi tot fel de suveniruri interesante ce le poți negocia cu vânzătorii. În apropiere, se află cafenele, restaurante și multe alte localuri.

Salonic

Este al doilea cel mai important oraș din Grecia, cu o istorie la fel de bogată ca și Atena. În acest oraș, se merită să vizitezi Biserica Agia Sofia, Muzeul Culturii Bizantine, Turnul Alb și multe altele.

Kavala

Orașul Kavala este poreclit și „micul Monte Carlo”, deoarece este asemănătoare cu stațiune din Coasta de Azur. Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Kavala, este situl arheologic Philippi.

Parga

Este situat în nord vestul Greciei, și este o destinație mai puțin cunoscută.

locuri de vizitat in grecia. parga
Locuri de vizitat in grecia. Parga

Cu toate acestea, peisajele deosebite o face o destinație potrivită pentru cupluri.

Kastoria

Kastoria este situat în nordul Greciei și este cunoscut, în mare parte, pentru istoria bogată ce o deține, și pentru locurile ce ilustrează acest lucru, precum: Biserica Sfântul Stephanos, Biserica din Panagia și multe altele.

Delphi

Este al doilea cel mai popular sit arheologic din Grecia, după Acropole din Atena. Acest loc a fost odată venerat de grecii antici ca fiind centrul pământului.

Meteora

Tradus în română, Meteora înseamnă „suspendat în aer”. Acest lucru reprezintă exact relieful orașului. Înconjurat de stânci spectaculoase ce se ridică la peste 400 m. În vârful acestor stânci se află mănăstiri istorice ce datează încă din secolul 14 și au fost construite de către călugări.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI