11 sept. 2024 | 15:06

Insula care e mai ieftină decât o casă. Unde se află și cine a cumpărat-o

Turism
Insula care e mai ieftină decât o casă. Unde se află și cine a cumpărat-o
Insula care e mai ieftină decât o casă.

Un tânăr a ales să lase în urmă viața din SUA pentru a se muta pe o insulă din Finlanda. Oliver Russell, un tânăr de 24 de ani cu origini americane și finlandeze, obișnuia să petreacă fiecare vară din copilărie în Finlanda, vizitând prieteni și familie. După ce a crescut în Laguna Beach, California, a decis să se mute în Finlanda pentru a studia Administrarea Afacerilor.

Oliver Russell a visat să trăiască în Finlanda

Oliver și-a împlinit visul de a se stabili în Helsinki în august 2022. După ce s-a mutat în Finlanda, a cunoscut-o pe iubita sa, Helena Tomaszewska, în vârstă de 20 de ani, și împreună au achiziționat o insulă pe care au găsit-o pe un site imobiliar, în martie anul acesta, pentru 31.000 de dolari. În comparație, o casă în Laguna Beach costă, în medie, 2,5 milioane de dolari.

„Ca cetățean finlandez, pentru mine facultatea este gratuită. Mă simt minunat de când m-am mutat aici. Viața la cabană este o parte uriașă a culturii finlandeze. M-am îndrăgostit de această idee și vreau să avem și noi propria noastră cabană. De fiecare dată când mergem pe insulă, ne simțit incredibil. Este liniște și este un loc ferit”, a declarat Oliver Russell, potrivit New York Times.

Insula care e mai ieftină decât o casă

Cuplul a vizitat insula pentru prima dată în iunie și a descoperit că era complet acoperită de copaci și vegetație densă. Oliver a început prin a tăia copaci pentru a crea un spațiu deschis. Tânărul a povestit că a construit un cadru din bușteni și a adăugat podele cumpărate, apoi a ridicat o anexă și acum lucrează la un duș pentru a se putea spăla pe insulă. Scopul lui a fost să amenajeze o tabără de bază confortabilă, unde să stea în timp ce se pregătesc să construiască o cabană.

„Am făcut un cadru din bușteni și am luat niște podele de la un magazin de construcții. Am construit apoi o anexă și acum încerc să fac un duș, astfel încât să ne putem spăla în timp ce suntem pe insulă. Am vrut să amenajăm tabăra de bază, astfel încât să avem un loc confortabil în care să stăm în timp ce ne pregătim să ne construim cabana.”, a mai spus tânărul.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro