Institutul care renunță la vaccinul anti-covid-19. Ce descoperire dezamăgitoare au făcut, de fapt

Institutul care renunță la vaccinul anti-covid-19. Ce descoperire dezamăgitoare au făcut, de fapt
Reguli noi pentru vaccinarea anti-covid. Ce trebuie să afle milioane de români

Printre multele companii farma care anunțau dezvoltarea de viitoare vaccinuri anti-covid s-a numărat și Institulul Pasteur din Franța. În afară de Institutul Pasteur, o altă companie națională, Sanofi, încearcă dezvoltarea unui vaccin. După o perioadă de teste clinice, fără succes, celebrul institut a anunțat că renunță la dezvoltarea vaccinului.

Institutul Pasteur oprește dezvoltarea unui vaccin anti-covid

După perioadă, în care s-au făcut și teste clinice, Institutul Pasteur renunță la dezvoltarea unuia din cele trei vaccinuri anti-covid. Institutul francez Pasteur a făcut anunțul luni, 25 ianuarie. Dezvoltarea acestui vaccinu francez, era făcută în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck. Motivul renunțării, conform oficialilor de la Institutul Pasteur, rezultatele studiilor clinice s-au dovedit a fi dezamăgitoare.

Compania americană Merck și Institutul Pasteur au semnat un parteneriat, anul trecut  în mai, pentru a dezvolta un vaccin, pe baza unui vaccin existent, care a fost introdus în studiile clinice, în prima etapă, la 1 în august 2020. Anunțul este o lovitură industria farma din Franța.

„În aceste primele studii clinice a om, vaccinul  a fost bine tolerat. Dar, a produs răspunsuri imune care au fost inferioare celor observate la persoanele care s-au recuperat în mod natural.”, se spune într-o declarație dată de Institutul Pasteur.

Coaliția pentru inovații în pregătirea epidemiei (CEPI), a finanțat primele etape ale cercetării și dezvoltării proiectului de vaccin COVID al Institutului Pasteur. Vaccinul a utilizat un virus rujeolic combinat cu antigenele proteinei Spike ale virusului SARS-CoV-2.

Studiul clinic de fază I a fost efectuat în august anul trecut. La studiu au participat 90 de persoane sănătoase la centrele institutului din Franța și Belgia pentru a testa siguranța și eficacitatea vaccinului candidat.

Odată cu declanșarea pandemiei, Institutul Pasteur anunța că lucrează la alte două vaccinuri Covid-19. Deocamdată aceste două vaccinuri nu sunt încă pregătite pentru studii clinice. Decizia de a renunța la primul vaccin Covid nu are niciun impact asupra continuării cercetării de către Institutul Pasteur asupra altor doi candidați la vaccin care utilizează metodologii diferite, declara un oficial al institutului.

Franța dorește un vaccin anti-covid, propriu

Ultimele știri relatează despre anunțul companiei națională farmaceutică lideră Sanofi. Aceasta se luptă să își aducă candidatul propriu pe piață. Vaccinul Sanofi, anunțau oficialii, va fi gata până la sfârșitul anului 2021.

Întârzierea se datorează rezultatelor intermediare, care au arătat un răspuns imun scăzut la adulții vârstnici. După anunț, compania a primit suportul guvernului francez să contribuie la producerea de vaccinuri rivale care au fost deja autorizate pentru utilizare în Europa.

Acestea includ produse de la legătura germano-americană BioNTech / Pfizer și grupul farmaceutic american Moderna. Marea Britanie a autorizat, de asemenea, utilizarea unui vaccin dezvoltat de Universitatea din Oxford și AstraZeneca, care este evaluat de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene.

Într-o mișcare fără precedent în martie trecut, președintele Emmanuel Macron a majorat bugetul Franței pentru cercetare științifică cu 5 miliarde de euro în următorii 10 ani și a înființat un fond de urgență de 50 de milioane de euro pentru a finanța căutarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Urmăriți Playtech.ro și pe