Consiliul Județean Timiș a introdus un bilet unic de intrare la cele trei muzee din subordine. Este vorba despre Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă și Muzeul Satului Bănățean.
Noul preț este la jumătate din valoarea anterioară. Sistemul este apreciat în special de turiștii care vizitează orașul pentru city-break. Inițiativa are rolul de a crește atractivitatea Timișoarei ca destinație city-break, să stimuleze activitatea agențiilor de turism și să faciliteze accesul turiștilor în muzee.
Acum, doritorii pot achiziționa biletele la un preț redus pentru grupuri mari de turiști, de doar 18 lei de persoană. Pe de cealaltă parte, prețul unui bilet individual este de 24 de lei.
„Mulţi turişti vin în Timişoara pentru city-break-uri, pentru una sau două zile. Biletul unic scurtează timpul petrecut la casierii, dar îi şi îndrumă către toate cele trei muzee. Experienţa lor în Timişoara este astfel mai amplă. Ne-am dorit să fim în pas cu lumea, cu atât cu mai mult cu cât fluxul de turişti români şi străini va creşte în următorii ani. Este o măsură care a fost cerută şi de către reprezentanţii HORECA, în urma consultărilor pe care le-am avut cu aceştia”, a declarat, miercuri, vicepreşedintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa, într-un comunicat remis AGERPRES.
Valoarea cumulată pentru vizitarea celor trei muzee era de 41,67 lei, adică 5 lei la Muzeul Satului Bănățean, 16,67 lei la Muzeul Național al Banatului și 20 de lei la Muzeul Național de Artă Timișoara, înainte de adoptarea hotărârii.
De asemenea, vizitatorii erau nevoiți să apeleze la trei casierii diferite pentru achiziționarea biletului de intrare, cu consumul de timp aferent. Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, spune că acesta este un pas firesc, în pas cu cele mai mari orașe din Europa, care va crește substanțial numărul de vizitatori.
Totodată, facilitează și accesul turiștilor în muzee. Mai mult de atât, s-a stabilit și crearea unor noi abonamente, cel săptămânal fiind de 95 de lei, iar cel lunar de 190 de lei, pe lângă introducerea biletului unic de 24 de lei.
Odată cu achiziționarea a cel puțin 20 de bilete, prețul acestora scade la 18 lei de persoană. Noua măsură are ca scop creșterea accesului cetățenilor la cultură, stimularea activităților specifice și asigurarea unei infrastructuri culturale adecvate.