Când va fi înmormântat Prințul Philip, de fapt. De ce a scăzut audiența la TV când el a murit

Moartea Prințului Philip a provocat multă durere în rândul a mii de oameni, fie că vorbim despre lideri mondiali, familii regale străine sau organizații caritabile care i-au salutat viața și moștenirea.

Când va fi înmormântat Prințul Philip, de fapt

Philip – tată al prințului de Wales, al prințesei regale, al ducelui de York și al contelui de Wessex – s-a întors la castelul Windsor pe 16 martie pentru a se reuni cu regina după ce a petrecut o lună în spital.

Înmormântarea lui Philip va avea loc la Capela Sf. George din Windsor, dar restricțiile pe timp de pandemie din Anglia vor avea impact asupra planurilor. Conform regulilor actuale, slujba poate fi asistate doar de maximum 30 de persoane. Ducele a spus anterior că nu dorește să se facă mare caz din înmormântarea lui, dar Regina este cea care are ultimul cuvânt.

Este foarte posibil ca ducele să aibă o ceremonie de înmormântare regală, nu una de stat- unde publicul ar fi putut să-i vadă sicriul la mănăstirea Westminster. Înmormântările de stat sunt rezervate de obicei numai suveranului.

În schimb, trupul Prințului Philip va sta la Castelul Windsor până la înmormântarea sa și va fi îngropat la Frogmore Gardens, în terenul castelului.

Regina – care a fost căsătorită cu ducele timp de 73 de ani – a intrat acum într-o perioadă de doliu de opt zile înainte de înmormântarea sa.

Palatul Buckingham a spus: „În timpul pandemiei coronavirusului și în lumina sfaturilor actuale ale Guvernului și a liniilor directoare de distanțare socială, aranjamentele de înmormântare și ceremoniale modificate pentru Alteța Sa Regală, Ducele de Edinburgh, sunt luate în considerare de către Majestatea Sa Regina. Detaliile vor fi confirmate în timp util.”

De ce a scăzut audiența la TV când el a murit

Audiența televiziunii BBC a scăzut masiv după anunțul morții ducelui de Edinburgh. Postul a fost nevoit să scurteze multe dintre edițiile de emisiuni din cauza breaking news-ului.

Așa se face că audiența BBC a scăzut cu 75% față de săptămâna anterioară. Postul tv a întrerupt emisiuni, a oprit transmisii ale celor mai populare canale Tv și radio din țară ca să dea vestea morții prințului Philip.

În plus, canalul trebuia să transmită și meciul amical de fotbal feminim dintre echipa Angliei și cea a Franței. El a fost prezentat pe site-ul televiziunii și pe BBC Sport. Telespectatorii au fost atât de supărați, încât oficialii postului au fost nevoiți să pună la dispoziție un formular pentru plângeri pe site-ul televiziunii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI