08 apr. 2023 | 19:24

Ingredientul secret pentru cel mai pufos cozonac. Reţeta Mirelei Vaida, ştiută de la gospodinele din Moldova

Monden
Ingredientul secret pentru cel mai pufos cozonac. Reţeta Mirelei Vaida, ştiută de la gospodinele din Moldova
Ingredientul secret pentru cel mai pufos cozonac. Reţeta Mirelei Vaida

Om de televiziune, artistă, mamă, soție și gospodină desăvârșită! Mirela Vaida a explicat, pas cu pas, rețeta mamei sale pentru cel mai pufos cozonac. Prezentatoarea a dezvăluit care este ingredientul secret pentru un desert excepțional.

Rețeta Mirelei Vaida pentru cel mai pufos cozonac

Mirela Vaida are toate motivele să se considere o femeie împlinită. Are o carieră de succes, fiind prezentatoarea uneia dintre cele mai urmărite emisiuni de la Antena Stars, are un soț devotat și are trei copii minunați, ce îi aduc zilnic zâmbetul pe chip și fericirea în suflet.

Vedeta este și o gospodină desăvârșită, își încântă mereu familia cu preparate delicioase, făcute ca la mama acasă. Pe canalul său de YouTube, Mirela Vaida a prezentat, pas cu pas rețeta sa pentru cel mai pufos cozonac cu nucă și rahat.

Ingrediente pentru aluat:

  • două kilograme de făină albă tip “000”
  • sare
  • zahăr
  • drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte călduț un pic de unt gras şi smântână grasă o lămâie dată pe răzătoare
  • esenţe
  • 7-8 ouă
  • lapte cald
  • apă minerală

Ingrediente pentru umplutură:

  • rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră
  • un kilogram de miez de nucă
  • zahăr
  • cacao
  • lapte esenţe (de rom, lămâie și portocală)
  • stafide

Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste cozonacul lui Chef Scărlătescu de Paşte 2023. Scoţi bani frumoşi din buzunar dacă vrei să îl mănânci de sărbători!

Mod de preparare

Ingredientul secret, cel care va garanta că vei scoate din cuptor cozonaci pufoși, este apa minerală, aceasta va afâna aluatul.

„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele cald și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi. După ce ați făcut acest amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, șase gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze.

Pun coaja de lămâie rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca. Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a dezvăluit Mirela Vaida în videoclipul publicat pe canalul ei de YouTube.

În timp ce aluatul este lăsat la dospit, ne vom ocupa de umplutură.

„Puneți într-un vas zahărul, pudra de cacao, miezul de nucă și peste ele turnați puțin lapte, esența de rom, lămâie și portocală. Amestecați pentru a obține o pastă omogenă. Ungeți tavile de copt cu unt. După ce a crescut aluatul, îl iau şi îl împart în patru, deoarece o să fac doi cozonaci împletiţi. Începem să întindem aluatul şi punem multă umplutură de nucă pe fiecare bucată. Acum, peste umplutură, punem rahat şi stafide.

Apoi rulăm fiecare bucată şi împletim, două cu două, şi îi punem în tăvi. Îi mai acoperim încă zece minute, timp în care încălzim cuptorul. În acest timp, am pus un gălbenuş cu ulei de măsline, cu care vom unge cozonacii înainte să îi punem la cuptor. La copt, îi lăsăm aproximativ 45 de minute. După ce sunt copți și îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu zahăr pudră”, a mai explicat Mirela Vaida.

Te-ar putea interesa și: Ce să nu pui niciodată în cozonaci, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, îi vei strica gustul

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro