Ingredientul secret care se pune în cârnații de casă. Așa ies foarte gustoși pentru Crăciun

Ingredientul secret care se pune în cârnații de casă. Așa ies foarte gustoși pentru Crăciun
Cum se prepara cei mai buni carnati de casa

Cârnații de casă din carne de porc sunt, cu adevărat, o rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă. Alături de tobă și piftie, cârnații de casă sunt un deliciu pe care fiecare gospodină îl prepară pentru masa de Crăciun.

Ingredientul secret care se pune în cârnații de casă

Dar cum se prepară cei mai buni cârnați de casă? Ei bine, rețeta și modul de preparare vi le prezentăm mai jos. De precizat este că cei mai buni carnati de porc nu se cumpără de la magazin, ci S=se fac acasă. Și nu este greu deloc, dacă respecți indicațiile.

Cârnați de casă ingrediente

  •  1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă)
  • 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici)
  • 700 g carne de vită sau amestec vită şi berbec
  • 200 ml supă de carne
  •  5-6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  •  condimente de cârnaţi
  •  maţe subţiri de porc sau de oaie

Cârnați de porc, mod de preparare

Mai întâi, carnea se spală, se curăță de pielițe și se taie în bucăți. Apoi, carnea se toacă și se condimentează după preferințe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru și condimente de cârnați. Apoi, se adaugă supa de carne în porții mici și se amestecă până ce se va obține o pastă omogenă. În plus, cine dorește poate să nu adauge usturoiul pisat direct în compoziție, ci să strecoare supa peste usturoiul pisat.

Toată această compoziție se trece prin mașina de tocat, la care s-a montat în prealabil și pâlnia pentru cârnați și se umplu mațele foarte bine curățate și păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare și oțet. De menționat este că este de preferat să nu se îndese prea multă carne, altminteri cârnații vor plesni ușor atunci când ei sunt puși la prăjit.

Dacă afară este ger, cârnații se țin vreme de 2-3 zile la zvântat, iar apoi se consumă. Dacă afară nu este ger, atunci cârnații se păstrează și în frigider. Cârnații se prepară prăjiţi în ulei sau fripţi pe grătar.

Înainte de a prepara cârnații este bine să țineți cont și de un sfat. Acesta constă în alegerea potrivită a cărnii. Pentru că dacă nu alegeți ce carne trebuie, cârnații vor fi seci.

„Dacă vreţi să faceţi cârnaţi de casă trebuie să alegeţi carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeţi pulpă puteţi pune puţină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca şi carne de porc cu vită. Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumaţi o parte din grăsime dispare şi nu vreţi să aveţi cârnaţi seci. Carnea se toacă prin maşină şi se amestecă foarte bine“, a spus bucătarul Marian Toma, pentru adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI