Cum se prepară cea mai bună tobă pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta perfectă: este de neînlocuit

Cum se prepară cea mai bună tobă pentru sărbătorile de iarnă. Rețeta perfectă: este de neînlocuit
Cum se prepara cea mai buna toba

Toba este un preparat tradițional, nelipsit de pe mesele românilor de sărbători. Această rețetă este un deliciu din ciolan de porc, care își menține bine forma și care este foarte ușor de preparat.

Ingrediente tobă de porc

  •  3 ciolane de porc (din față);
  •  2 cepe;
  • 2-3 foi de dafin;
  • boabe de piper negru – după gust;
  • sare – după gust (2 linguri rase);
  • usturoi – după gust (5 căței sau granulat).

Cum se prepară toba de porc

Mai întâi se spală foarte bine ciolanele, se rade șoriciul cu un cuțit și se face o incizie lângă articulație, astfel încât o să fiarbă mai repede. Se toarnă apă rece și se lasă 2 ore. Se spală deci ciolanele, se așază în cratiță, se adaugă ceapă și se toarnă apă rece, astfel încât să se acopere cu aproximativ 3 cm ciolanele.

Apoi, se dă apa în clocot, se îndepărtează spuma, se dă la foc mic și s fierb ciolanele sub capac pentru cca. patru ore. Ca și un sfat, timpul de fierbere va depinde de câte ciolane ai, de mărimea lor, dar și de intensitatea focului. Nu se adaugă sare și piper negru de la început.

Apoi, cu o oră înaite de a fi gata, se adaugă foi de dafin, boabe de piper negru și sare, după gust. Se întorc apoi ciolanele pe cealaltă parte, se acoperă cratița cu capac și se fierb până ce acestea vor fi gata, adică carnea se separă de pe os.

Și încă un sfat: se mai poate folosi, de asemenea și rasol de vită, din față, dar va fi nevoie să îl fierbi pentru mai mult timp. Ca să faci tobă de pui, se adaugă mai multe labe și bucăți de carne.

Apoi, se scot ciolanele, se îndepărtează și foile de dafin, boabe de piper, ceapa, oasele și se rup carnea și șoriciul în bucăți. Acum este momentul să adaugi usturoiul mărunțit sau dat prin presă, atât cât simți că e nevoie, și se amestecă foarte bine. Se adaugă acum trei polonice de supă și se amestecă. Se umezește apoi forma, se tapetează cu o folie de plastic și se adaugă compoziția, astfel încât să nu rămână goluri. Se acoperă forma cu folie și se bagă toba la frigider până când aceasta se prinde. Apoi, se scoate toba din formă, se îndepărtează folia și se taie în felii subțiri sau groase. Se vor obține 2 kilograme de tobă, care este extrem de gustoasă și atât de rapid de pregătit. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI