Cum faci chec fără făină. Rețeta simplă, iese un adevărat deliciu

Cum faci chec fără făină. Rețeta simplă, iese un adevărat deliciu
Reţetă de chec fără făină. Este un adevărat deliciu Sursa foto: retete usoare

Cu siguranţă, unul dintre cele mai îndrăgite deserturi de romani este checul. Din păcate, acesta are destul de multe calorii, motiv pentru care pasionaţii de gătit au inventat o reţetă specială. Iată cum poţi să faci chec fără făină. Reţeta este simplă şi iese un adevărat deliciu.

Reţetă de chec fără făină

Dacă vrei să te răsfeţi cu ceva dulce, dar nu vrei să conţină faină (din diferite motive), poţi apela oricând la reţeta simplă de mai jos. Iese un adevărat deliciu şi cu siguranţă vei reuşi să îi impresionezi pe cei dragi. Iată cum faci chec fără făină:

Ingrediente necesare pentru aluat:

2 gălbenușuri
40 gr de zahăr pudră
1 praf de sare
80 gr de unt la temperatura camerei
120 gr de amidon de porumb
30 gr de cacao
6 gr de praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

2 albușuri
100 gr de zahăr pudră
1 praf de sare
20 gr de zahăr vanilinat
200 gr de smântână fermentată
200 gr de iaurt natural dens (grecesc) sau smântână fermentată
50 gr de amidon de porumb sau de cartof

Pentru glazură ai nevoie de:

70 gr de ciocolată 50%

85 gr de smântână pentru frișcă 30-35% (sau 40 ml de lapte și 45 gr de unt).

Mod de preparare reţeta Chec fără făină

Primul pas pentru a prepara chec fără făină este să separi albuşurile de gălbenuşuri. Cele din urmă se amestecă cu sare. Amidonul, cacao şi praful de copt se omogenizează bine şi se pun deoparte. Apoi, se amestecă untul cu zahărul pudră cu ajutorul unui mixer până totul devine o cremă pufoasă. Adaugă apoi şi gălbenuşurile şi continuă să mixezi.

Când compoziţia este gata, incorporează ingredientele uscate în trei părţi şi omogenizează cu o spatulă. Aluatul moale se pune pe blat şi se împarte în trei părţi. O bucată se pune în folie alimentară şi se dă la congelator. În cazul în care aluatul se lipeşte de mâini şi de blat presaraţi puţin amidon. Cu celelalte două părţi rămase modelaţi un blat rotund de mărimea unei tăvi de 18 cm pe care o aveţi, dar şi câteva fâşii pentru margine.

Se pune hârtie de copt pe tavă, aluatul se transferă şi se întinde bine pe toată suprafaţa. Faşiile se pun şi ele pe margine şi se verifică să fie bine lipite. Se dă tava la frigider.

Între timp, amestecă smântâna cu iaurtul, zahărul vanilinat şi amidonul cu mixerul. Apoi, se bat albuşurile cu un praf de sare până devin spumoase. Treptat, se adaugă şi zahărul pudră şi se mixează până se obţine o bezea fermă. Se încorporează câte puţin din albuşuri în crema de smântână, uşor, cu mişcări de jos în sus.

Blatul se scoate din frigider şi se înţeapă cu o furculiţă, apoi se toarnă peste el crema. Blatul din congelator se scoate şi se da prin razătoarea mică, după care se presara pe toată suprafaţa checului.

Se dă la cuptor la 170 de grade pentru 45 de minute. Se închide cuptorul şi se lasă prăjitura în interior pentru 15 minute. Se scoate apoi şi se lasă să se răcească.

Smântâna se înfierbântă, se adaugă ciocolata şi se pune pese prăjitura care trebuie înţepată înainte cu o scobitoare. Se dă la frigider pentru cel puţin trei ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI