Cele mai harnice dintre gospodine au început deja să se pregătească cu conserve pentru iarnă. Încep de acum să pună la conservat profitând de prețul mai mic al legumelor. Astăzi vă prezentăm care este ingredientul pentru cei mai buni castraveți murați. Femeile de la țară îl folosesc de sute de ani.
Toamna nu a venit, însă pentru a profita de prețul mai mic al legumelor, mulți gospodari încep de acum cu conservatul castraveților.
Astfel, astăzi vă dezvăluim ce ingredient să puneți în castraveții care i-ați pus la murat, astfel încât aceștia să fie delicioși și să se mențină fermi până în vara viitoare.
Există foarte multe rețete de castraveții murați, dar pentru un gust delicios garantat este necesar să folosești ingredientul pe care și-l dezvăluim acum.
Castraveții murați în saramură sunt doriți, iubiți și conservați pentru iarnă de către toți românii. Din păcate, multe dintre murăturile puse an de an de unii dintre gospodari se strică, gospodinele neexplicându-și care este motivul.
Pentru ca asta să nu se mai întâmple, astăzi vă spunem care este acest ingredient folosit de cele mai bune gospodine de sute de ani. De fapt, ingredientul pentru cei mai buni castraveți murați este cunoscut de către toți, însă nu mulți știu că se folosește și la castraveții murați.
Așadar, ingredientul secret este zahărul care se folosește în aceeași proporție ca și sarea. Și sarea este importantă pentru niște murături delicioase și rezistente. Sarea nu se pune la ochi când vine vorba de murături.
Acesta poate strica murăturile, gustul lor și, de asemenea, le poate face să se înmoaie mult mai devreme decât ar trebui. Așadar, contează mult și cantitatea de sare folosită, care trebuie să fie de o lingură de sare la un litru de apă, indiferent de cantitatea de murături.
-5 kg de castraveți
-3 L de apă
-1 L de oțet
-Sare grunjoasă sau sare de mare
-3 bucăți de usturoi
-6 linguri de zahăr
-Ceapă după gust, 1 sau 2 bucăți
-Piper boabe
-5 rădăcini de hrean
10 frunze de dafin
-Muștar boabe
-3 fire de mărar uscat.
Castraveții se spală și se așează în borcane cu mărarul, hreanul și boabele de muștar. Peste acestea se va turna saramura. Saramura se prepară din apă, oțet, sare, piper boabe, zahăr și frunze de dafin.
Se ține pe foc până fierbe un minut, după care se toarnă în borcane. Borcanele, bine închise, se pun la fiert în apă, la bain marie, timp de 15 minute. Apoi, borcanele scoase de la fiert se acoperă cu niște prosoape, pături și se lasă la răcit.