Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu sunt deloc greu de preparat, însă, pentru a ieși gustoase, trebuie să ții cont de câteva secrete. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor, dacă vrei ca acestea să iasă pufoase.
Mesele de sărbători ale românilor sunt întotdeauna pline de bucate alese. Pe lângă ciorbe, tochituri și alte preparate tradiționale, nelipsite sunt și celebrele sărmăluțe. Nu sunt deloc dificil de preparat, ingredientele și metodele de gătire variind, totuși, în funcție de regiune.
Dacă vrei ca sarmalele tale să iasă și gustoase, dar și pufoase, îți recomandăm să introduci în umplutura de carne și orez un ingredient „secret”. Este vorba despre mălai. Dacă adaugi în compoziție doar o lingură de mălai, sarmalele vor ieși pufoase.
Pentru ca amestecul de carne și orez să fie fraged, ai grijă să lași suficient spațiu între sarmale, când le aranjezi în oală. Orezul se va umfla, în timpul procesului de fierbere, căpătând astfel proporții mai mari. Dacă are suficient spațiu pentru a fierbe, sarmalele vor ieși foarte moi.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti sarmale. Rețeta tradițională este foarte simplă. Dacă vrei, poți să adaugi ingrediente suplimentare, precum bucăți de slănină, printre sarmale, pentru un plus de aromă. Vezi cum poți să prepari cele mai bune sarmale pufoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
La final, se lasă sarmalele la răcit în oală. Se pot servi cu smântână, hrean sau usturoi, în funcție de preferințe. Poftă bună!