Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în conopida murată. Îi va distruge tot gustul
Când vine vorba de murături, uneori gospodinele fac greșeli, și asta nu pentru că nu ar știi ce să facă. Dar, se mai întâmplă. Așa că, Playtech Chef s-a decis să-ți spună care este ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în conopida murată, și care-i va distruge tot gustul. Citește și vezi despre ce este vorba.
Conopida murată, face bine la sănătate
Studiile au arătat că această legumă, și mai ales conopida murată, este excelentă pentru combaterea anumitor boli grave, pentru stimularea sănătății inimii și a creierului și pentru detoxifierea sistemului digestiv.
În plus, este foarte bogată în vitamine și minerale, proteine și fibre. Conopida murată are și beneficii digestive chiar mai mari decât în cazul conopidei obișnuite.
Vezi și: Ce să nu pui în borcanul cu murături. Greșeala pe care o fac milioane de românce în fiecare toamnă
Dar, ca orice preparat de acest tip, ai nevoie de anumie ingrediente, care odată folosite dau un gust bun.
Dar așa cum ne recomandă și Playtech Chef, există un anumit ingredient care nu ar trebui folosit la conopida murată, deaorece spune el, îi va distruge tot gustul.
Așadar, hai să vedem care este ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în conopida murată.
Playtech Chef despre ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în conopida murată
Expert în ale bucătăriei, Playtech Chef s-a gândit să vină în întâmpinarea gospodinelor care se vor apuca în perioada următoare de murături, iar printre acestea, cea mai des întâlnită este conopida murată.
Pe lângă ingredientele clasice, multe gospodine, spune acesta, folosesc și ingredientul pe care să nu-l pui niciodată când pui conopida la murat.
În primul rând, hai să ne readucem aminte care sunt elementele necesare pentru aceste murături:
Ingredientele necesare pentru conopidă murată:
- Conopidă
- Morcov
- Usturoi
- Foi de dafin
- Piper boabe
- Sare neiodată
După cum vedeți, din lista de mai sus lipsesc cel puțin 2 ingrediente, pe care multe gospodine decid să le adauge la conopida murată.
Unul este zahărul, iar celălalt, despre care Playtech Chef spune că ”nu este recomandat să fie folosit, deoarece grăbește fermentarea și scade caitățile sale curative”, și anume oțetul.
Cu alte cuvinte, este recomandat să se folosească doar ingredientele enunțate anterior, și doar în saramură.
Oțetul îi va distruge tot gustul și nu va mai avea aceleași calități
Dacă sunt făcute așa, flora bacteriană va ajuta la ameliorarea balonării stomacului.
Conopida, odată murată doar în saramură, va lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, va susține sistemul imunitar și va face minuni pentru a ajuta sistemul digestiv.
Probioticele care se găsesc în alimentele fermentate în mod natural pot ajuta la tratarea sindromului IBS, a dermatitei și chiar a răcelilor obișnuite.
Acum că ai aflat aceste informații, poate pe viitor te vei rezuma doar la ceea ce ai aflat aici și nu mai folosești oțet la prepararea conopidei murate. Baftă la murături!