Brigitte Pastramă a părăsit de ceva timp România, pentru a merge să se mute în Dubai. Cu toate acestea, ea nu a uitat de unde a plecat, astfel că prepară adesea mâncare tradițională românească pentru familia sa. De această dată, vedeta s-a lăudat cu o rețetă de zacuscă absolut delicioasă.
Chiar dacă este plecată de ceva timp peste hotare, în Dubai, Brigitte Pastramă gătește des pentru familia ei. Acesteia îi place să facă preparate tradiționale, astfel că își răsfață adesea soțul cu sarmale și alte mâncăruri de la noi.
Cum în această perioadă, gospodinele desăvârșite fac fel și fel de rețele de zacuscă, bruneta a dezvăluit și ea propria rețetă. Brigitte spune că e un preparat ușor de gătit și că trebuie doar să știi ce legume să amesteci.
”Eu gătesc foarte mult. Le fac tot felul de mâncăruri, noi mai mâncăm și în oraș, dar așa cum gătește mama nu o face nimeni. Și lui Florin îi place foarte mult cum gătesc. Chiar acum mă apuc să fac zacuscă, eu fac în fiecare toamnă. Eu am prietene și le mai aduc zacuscă atunci când vin în România.
Se poate face și aici, trebuie doar să știi ce legume să amesteci. Chiar nu e complicat deloc, oricine poate face acest preparat. Data trecută i-am făcut lui Florin sărmăluțe în foi de viță. El îmi aduce din România chestii care nu se găsesc aici, ca să pot face preparate tradiționale.
Eu fac zacuscă în fiecare an. Aici e mai ușor cu legumele, pentru că se găsesc gata coapte. Aici e mult mai simplu decât în România, poți lua toate legumele coapte separat. Apoi mai adaug eu ce legume vreau, ceapă, morcov”, a spus Brigitte Pastramă, potrivit Fanatik.
Soția lui Florin Pastramă a dezvăluit care sunt legumele pe care ea le adaugă pentru a obține un preparat absolut delicios. Astfel, ea pune ceapă, morcov, ardei roșu dulce, dovlecei și câteva roșii. De asemenea, pentru că îi place să fie puțin mai picantă, adaugă la final o pastă de ardei specială care se regăsește în Dubai.
”Aici au o varietate foarte mare de legume pentru că se ocupă de agricultură și au totul bio. Eu pun ceapă, morcov, ardei roșu dulce. Pun și roșii, dar nu foarte multe, asta pentru că îmi place să fie zacusca dulce.
Dacă pui prea multe roșii, iese mai acrișoară. E în funcție și de preferințe aici. Eu mai pun și dovlecei, vinete, bineînțeles. Cred că secretul meu este că amestec foarte multe tipuri de legume.
Îmi place să fie și puțin picantă. Există aici o pastă de ardei, care e puțin picantă și o adaug la sfârșit. Iese foarte bună. Prima dată călesc ceapa și morcovii, apoi adaug celelalte legume coapte.”, a mai adăugat aceasta.
Citește și: Brigitte Pastramă a renunţat la genele false şi la acidul din buze. Cum arată acum bruneta. Foto
Un alt detaliu extrem de important, spune Brigitte Pastramă, este timpul de fierbere. Ea o lasă la foc aproximativ 3 ore jumătate, pentru ca gustul să fie unul aparte.
”La capitolul condimente, nu îmi place să exagerez. Pun sare, dar nu prea multă, pentru că îi ia din dulceață. Pun foi de dafin, dar nu foarte multe, pentru că nu îmi plac.
Spre exemplu, aici nu se găsesc foi de dafin bune, îmi aduce Florin din România. Mai adaug și boabe de piper întregi, care îi dau o aromă deosebită. Secretul e să o lași la fiert suficient.
Eu, spre exemplu, o las să fiarbă cam 3 ore jumătate. Eu fac destul de multă, cam o oală mare. Pentru că Sara își mai invită prietenele și mănâncă zacuscă, le place foarte mult.”, a mai spus bruneta.