Ingredientul folosit de toți românii, care poate fi foarte toxic. Capcana în care cad mulți

de: Dumitrache Diana
24 09. 2020

Din ce în ce mai mulţi medici se plâng că problemele de sănătate cu care ne confruntăm reprezintă rezultatul unei educaţii alimentare precare. Aceştia spun că un ingredient folosit de toţi românii poate fi extrem de toxic pentru organism dacă nu este consumat corespunzător.

Carnea, ingredientul care poate fi foarte toxic

Românii ajung la medici cu probleme de sănătate din ce în ce mai grave, iar aceştia dau vina, în primul rând, pe alimentaţie bogată în grăsimi, carne şi produse procesate. Astfel, doctorii trag un puternic semnal de alarmă şi recomandă pacienţilor să îşi schimbe regimul alimentar.

De exemplu, puţini sunt cei care au habar că o anumită cantitate de carne consumată zilnic poate provoca probleme majore de sănătate, dat fiind că acest aliment, cumpărat din comerţ, conţine pesticide, chimicale, antiobiotice şi tot felul de hormoni de creştere. Specialiştii readuc în discuţie obiceiul oamenilor de altădată de a ţine două posturi mari pe durata anului. Dincolo de credinţă, este vorba şi despre o curăţare a organismului de produsele animale precum carnea, lactatele şi ouăle.

Cantitatea recomandată de carne ar fi de două porţii pe săptămână, nu mai mult! Motivul?! Consumul excesiv este asociat cu apariţia mai multor tipuri de cancer (hepatic, de colon, ovarian), duce, în timp, la probleme cu tranzitul intestinal, dar creşte şi riscul mortalităţii.

Un studiu realizat recent de cercetătorii americani a dovedit că un consum pe termen lung de carne este asociat cu boli cardiovasculare grave, dar şi de diabet de tip 2. Aceştia recomandă înlocuirea alimentului atât de nociv cu o sursă de proteine sănătoasă.

Ingredientul folosit de toți românii, care poate fi foarte toxic. Capcana în care cad mulți

Cu ce putem înlocui carnea

Dacă plănuiești să renunți la consumul de carne pentru o perioadă, nutriţioniştii te sfătuiesc să ai în vedere mai multe alternative vegetariene pentru a oferi organismului toate substanţele de care are nevoie.

Leguminoasele precum năutul, fasolea, lintea sau mazărea sunt bogate în proteine, fibre, zinc şi acid folic. Nucile şi seminţele sunt, de asemenea, înlocuitori excelenţi ai cărnii şi pot fi consumate crude sau în tot felul de preparate. Spanacul este în proporţie de 51% alcătuit din proteine, dar reprezintă şi o sursă minunată de vitamina C şi fier.

„Avem surse vegetale care le conţină pe toate. Deci practic nici nu am avea nevoie de carne pentru a ne face rost de aceste proteine. Trebuie să operăm schimbări inclusiv la regimul alimentar pentru a preveni apariţia bolilor, iar acest lucru include renunţarea la a mânca frecvent preparate din carne. Copiii noştri, de exemplu, sunt îndopaţi cu proteine de orgine animală, ceea ce subliniază şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind un lucru nesănătos. Deci să nu ne mirăm că avem copii obezi”, explică medicul Liana Strâmb, conform celor de la Adevărul.ro.