Folosit în multe rețete din gastronomia noastră, aproape nelipsit din casele românilor din toate colțurile țării, acesta este ingredientul din bucătărie care îți va ajuta casa să miroasă plăcut. Ce se întâmplă dacă îl pui în frigider.
Știm deja cât de utile sunt bicarbonatul de sodiu, oțetul și lămâile nu doar în momentele în care pregătim diferite feluri de mâncare, dar și când vine vorba despre curățenia în casă.
Printre ingredientele folosite în mod tradițional la gătit, dar care devin vedete ale diferitelor trucuri pentru îngrijirea casei mai există unul, mai puțin cunoscut, dar foarte eficient în lupta cu mirosurile neplăcute. Sunt șanse mari să îl ai și cum în sertarul sau dulapul cu mirodenii.
Nimănui nu îi place să deschidă ușa locuinței și să fie întâmpinat de un miros urât. De cele mai multe ori, sursa o reprezintă alimentele expirate, stricate, din frigider sau cămară. Dacă nu poți să ții geamurile deschise suficient timp încât să „schimbi aerul” din cameră, există și o altă soluție.
Trucul constă în folosirea frunzelor de dafin. Folosit în mâncare pentru aroma sa puternică, acest ingredient este eficient în eliminarea oricărui miros nedorit.
În cazul în care vrem să parfumăm încăperile casei cu o aromă plăcută și de lungă durată, putem pregăti o infuzie de foi de dafin pe care o punem într-un pahar sau într-un recipient, și o lăsăm în cameră pentru câteva minute.
Foile de dafin pot fi ținute și în frigider. Acestea vor absorbi orice miros neplăcut, lăsându-și și aroma zile întregi. O altă variantă este să pui în frigider un recipient cu bicarbonat de sodiu în care ai pus și o frunză de dafin.
Dacă te lupți cu umezeala în anumite încăperi, poți pune câteva frunze de dafin, într-un săculeț din pânză, în sertare și dulapuri. Vor neutraliza mirosul de mucegai.