Mucegariul nu își face apariția în locuințe doar în perioada sezonului rece. Riscul ca acesta să apară pe pereții din încăperile casei în lunile de primăvară este ridicat, din cauza fluctuațiilor de temperatură și umiditate. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul din bucătărie care te scapă de tot mucegaiul. Va dispărea în maximum 15 minute, potrivit specialiștilor.
Multe gospodine au fost atente la nivelul de umiditate din locuințe în lunile de iarnă. Chiar dacă primăvara își intră în drepturi, nu înseamnă că problema este ca și rezolvată. Chiar și lunile călduroase pot să favorizeze apariția mucegaiului, din cauza temperaturilor ridicate, precum și a umidității care variază.
În condițiile potrivite, mucegaiul se poate extinde rapid, chiar și într-un interval de 24-48 de ore. Odată apărut pe pereții din casă, pune în pericol cât se poate de serios starea de sănătate a locatarilor. În timp, poate să conducă la dezvoltarea unor afecțiuni cu consecințe profund negative, precum boli respiratorii, astm și alergii.
Specialiștii în curățenie de la FamilyHandyMan au explicat care este ingredientul ce poate fi utilizat cu scopul de a elimina mucegaiul de pe pereții locuinței. Cel mai probabil, îl ai deja în bucătăria ta. Îl folosești deseori la salate sau chiar la diverse sarcini de curățenie în casă sau în afara proprietății.
Este vorba despre oțet. Acidul din produs poate să contribuie la îndepărtarea mucegaiului de pe suprafețele din locuința ta în proporție de până la 82%. Nu contează marca de oțet pe care o folosești. Poți utiliza oțetul alb distilat, fără să-ți faci griji privind eficiența sa. Totuși, dacă ai posibilitatea, ar fi recomandat să apelezi la oțetul special pentru curățat.
Specialiștii au explicat care este diferența dintre oțetul alb distilat și oțetul pentru curățat. Principalul factor ce le distinge este nivelul de aciditate al produsului. Cu cât oțetul are mai multă aciditate, cu atât va fi mai eficient ca dezinfectant sau ca distrugător al bacteriilor, germenilor și/sau ciupercilor.
Oțetul pentru curățat prezintă un nivel de aciditate de 8%. Atenție! Nu este recomandat să fie utilizat în bucătărie, la prepararea mâncărurilor. Totuși, este foarte eficient când vine vorba despre eliminarea mucegaiului de pe diverse suprafețe din locuința ta. Este mai puternic, motiv pentru care la sarcinile de curățenie este mai potrivit decât oțetul alb.
Citește și: Plantele care te scapă de mucegai în casa ta. Au beneficii nebănuite
Înainte de a curăța pereții de mucegai, asigură-te că porți mănuși, mască și ochelari de protecție, pentru a evita să te iriți. Tot ce trebuie să faci, ulterior, este să pulverizezi oțet pe suprafețele afectate de mucegai. Lasă produsul să acționeze minimum o oră, după care curăță zona cu o lavetă umedă. Pereții din locuința ta vor arăta ca noi, în maximum 15 minute!