Oțetul este unul dintre produsele cu multiple utilizări în locuințe. Gospodinele profită de proprietățile sale pentru a-și ușura, în general, sarcinile de curățenie. Puține sunt cele care cunosc diferențele dintre oțetul alb și oțetul de curățat. Playtech Știri îți explică ce le distinge și tot ce trebuie să știi înainte să le folosești. Iată pentru ce sunt potrivite, de fapt!
Oțetul este un produs de bază în bucătărie. Poate fi utilizat atât la sarcini culinare, cât și la cele ce țin de domeniul curățeniei. Este esențial ca fiecare gospodină să înțeleagă în ce circumstanțe poate folosi diverse tipuri de oțet, astfel încât rezultatele obținute să fie cele dorite. Tu știi care sunt diferențele dintre oțetul alb și cel de curățat?
Cea mai importantă diferență dintre oțetul alb și cel folosit la curățare constă în nivelul de aciditate al produsului. Cu cât oțetul are un grad mai mare de aciditate, cu atât va fi mai eficient la anumite sarcini, în general ca dezinfectant sau ca distrugător al bacteriilor, germenilor și/sau ciupercilor.
Oțetul alb, cunoscut și sub denumirea de oțet distilat, este un produs obținut prin fermentarea alcoolului pur. În forma în care este expusă la raft, la vânzare, produsul este diluat cu 5 sau 10 procente de apă. Acest tip de oțet este folosit, în general, sub formă de condiment sau pentru curățarea diverselor suprafețe din locuință.
Oțetul de curățare este o variantă a oțetului alb, ce poate fi deosebită de restul produselor prin aciditatea pe care o prezintă. Gradul de aciditate al oțetului de curățare este de 8%, prin urmare nu este recomandat consumului uman. Este mai eficient decât oțetul alb la sarcinile de curățanie pentru că este mult mai puternic.
Oțetul alb este cunoscut în rândul gospodinelor drept un produs cu puternic efect anticalcar. Dacă vrei să descompui resturi de calcar de pe robinete sau țevi, poți folosi cu încredere oțetul distilat. Tot el poate fi utilizat și sub forma unui odorizant, eliminând mirosurile neplăcute care se pot acumula în mașina de spălat.
Oțetul alb sau distilat poate juca și rolul unui degresant natural. Dacă faci un amestec din două părți de apă și o parte de oțet alb și-l adaugi în recipiente sau conducte afectate ușor de grăsime, vei scăpa rapid de toate resturile acumulate.
Citește și: Trucurile geniale cu oțet pentru casa ta. Nici nu îți imaginai că sunt posibile
Oțetul de curățare este mai puternic decât cel alb și poate fi utilizat chiar la curățarea toaletei. Este foarte eficient la desfundat țevile sau conductele. Poate fi folosit inclusiv la curățarea geamurilor pe care s-a acumulat praful sau mizeria. Trebuie să fii atent să nu lași urme pe ferestre, însă altfel, produsul în sine își face treaba foarte bine.