Ingredientul din bucătărie care îți salvează hainele arse cu fierul de călcat. Trucul e foarte simplu

Ingredientul din bucătărie care îți salvează hainele arse cu fierul de călcat. Trucul e foarte simplu
Ingredientul din bucatarie care iti salveaza hainele arse cu fierul de calcat. Trucul e foarte simplu

Călcatul hainelor nu e pentru toată lumea. Pe lângă faptul că este o activitate care necesită atenție și pricepere, aceasta este destul de neplăcută. Unde mai pui că de multe ori se întâmplă să arzi și anumite articole de îmbrăcăminte, care strică destul de tare aspectul acestora.

Trucul care te ajută să repari hainele arse cu fierul de călcată. Toate româncele trebuie să știe asta

În momentul în care arzi o haină cu fierul, ai în minte că nu mai există vreo soluție care să rezolve acestă problemă. Trebuie să fii însă optimist. Putem să ”reparăm” hainele și să ajungă la fel ca la început cu un aliment banal pe care îl ai cu siguranță în bucătărie.

Aici vorbim de petele gălbui sau ruginii și nu de topirea totală a hainelor. Pe lângă soluțiile profesionale și costisitoare care sunt special concepute pentru această problemă, putem apela la un truc cu efecte asemănătoare, însă fără a cheltui bani.

Ai nevoie doar de un banal cubuleț de zahăr. Tot ce trebuie să faci este să freci pata cu alimentul și să îl lași să acționeze câteva minute. După ce s-a scurs timpul, trebuie să dai doar cu o cârpă umezită.

O altă soluție este folosirea apei oxigenate sau a oțetului. Dacă optezi pentru această soluție trebuie să amesteci o cantitate suficientă de apă oxigenată sau oțet cu un pahar de apă.

Se ia apoi o cârpă din bumbac și se înmoaie în soluția obținută. Apoi se freacă ușor pata. Soluția se lasă pe pată până se usucă.

Cum să ai haine perfect călcate și să faci acest lucru foarte ușor

Dacă vrei ca această activitate de călcare a hainelor să nu mai fie o corvoadă, iată acești simpli care te vor ajuta.

Începe ”operațiunea” prin a sorta hainele în funcție de temperatura la care trebuie călcate. Alege mai întâi articolele care trebuie călcate la temperaturi mici, medii și în final mari. Motivul? Temperatura fierului de călcat nu scade instant și trebuie să așteptăm minute bune pentru a ajunge la o temperatură optimă.

Nu călca articolele cu mișcări circulare. Materialele se pot lărgii dacă acest gest este repetat constant. Încearcă să ai mișcări drepte, înainte și înapoi.