Ingredientul din bucătărie care îți curăță rosturile gresiei, fără să deteriorezi chitul. L-ai încercat?

Ingredientul din bucătărie care îți curăță rosturile gresiei, fără să deteriorezi chitul. L-ai încercat?
Ingredientul din bucatarie care iti curata rosturile gresiei, fara sa deteriorezi chitul. L-ai incercat

Gresia și faianța din baie arată mult mai bine, atunci când rosturile dintre plăci sunt curățate cu simț de răspundere. Este important ca baia ta să fie curată și igienizată tot timpul, fiind încăperea în care există cea mai mare umiditate din casă. Care este ingredientul minune al bucătăriei care te ajută să cureți rosturile faianței și ale gresiei.

Cum cureți rosturile dintre plăcile de gresie din baie

Indiferent că gresia se află în baie, bucătărie sau pe hol, rosturile dintre plăci trebuie curățate temeinic, pentru a elimina murdăria ce se depozitează în locurile greu de accesat.

Un truc genial pe care gospodinele l-au descoperit este să folosești un ingredient minune al bucătăriei pentru a scăpa de rosturile murdare. Umezeala, murdaria, mucegaiul si praful incorporate in ele pot sfarsi prin deteriorarea acestui strat de chit.

Nu doar că pare neglijat și uzat, dar mizeria poate compromite etanșeitatea plăcilor de gresie sau faianță. Iată câteva sfaturi utile pentru a scăpa de această problemă.

Ce minuni poate face oțetul alb pentru casa ta

Cu siguranță te-ai gândit la asta. Oțetul este ideal pentru a curăța mai multe suprafețe din casă, iar rosturile dintre plăcile de gresie nu fac excepția.

Acesta dizolvă calcarul și curăță în profunzime, fiind un excelent dezinfectant. Din acest motiv, oamenii îl folosesc și pentru a spăla dușul, bateria de la chiuvetă, robinetele sau alte obiecte ce necesită să insiști puțin mai mult, în plin proces de curățare.

De asemenea, oțetul se poate folosi pentru a îndepărta mucegaiul din încăperile locuinței tale. Dacă îmbinările plăcilor s-au înnegrit, nu trebuie să te îngrijorezi.

Iei o periuță de dinți veche pe care o vei înmuia în puțin otet alb, pentru a obține aspectul strălucitor al rosturilor. De asemenea, nu uita să torni otetul alb pe chit și lasă-l să actioneze pentru circa zece minute.

La final trebuie să clătești plăcile de faianță sau gresie cu apă rece și apoi să ștergi totul, ca să îndepărtezi excesul de umiditate. Un alt sfat este să aerisești camera, deschizând geamul de la baie, pentru a lăsa rosturile sa se usuce. Rezultatele nu vor întârzia să apară.