Locurile din bucătărie pe care gospodinele uită să le curețe. Nu mai face această greșeală

Locurile din bucătărie pe care gospodinele uită să le curețe. Nu mai face această greșeală
Locurile din bucatarie pe care gospodinele uita sa le curete. Nu mai face aceasta greseala

Atunci când ești în plin proces de curățenie generală, trebuie să ai în calcul faptul că ar putea exista anumite locuri din bucătărie pe care le-ai putea omite, din grabă. Iată care sunt cele mai frecvente obiecte din camera de gătit pe care uiți să le speli.

Care sunt spațiile din bucătărie pe care adesea uiți să le cureți

Spațiul de sub dulapuri

Dacă nu ți-ai cumpărat dulapuri cu picioare, atunci va fi mult mai greu să cureți în spatele și sub aceste corpuri de mobilier.

Cu toate acestea, dacă ai ales să cumperi dulapuri cu piciorușe, este foarte important să nu uiți să cureți și să dai cu aspiratorul și în cele mai înguste spații din bucătărie.

Respectând aceste indicații, nu vei avea probleme pe viitor și vei evita apariția insectelor atrase de resturile de mâncare, firimituri, etc.

Faianța și pereții

Deși pare greu de crezut, foarte multe persoane uită să acorde atenția cuvenită și curățării faianței din bucătărie, în timp ce gresia și parchetul se spală cu simț de răspundere.

Nu uita, atunci când faci curat în bucătărie, să îndepărtezi și pânzele de păianjen ce pot apărea pe tavan, în colțurile camerei sau pe lustră/aplică/abajur.

Dacă furtunul aspiratorului nu ajunge până sus, la tavan, tot ce trebuie să faci este să iei un mop curat și uscat, peste care vei înfășura o cârpă curată, cu ajutorul căreia vei șterge pânzele neplăcute din cele mai încăpățânate colțuri ale camerei.

Interiorul cuptorului cu microunde

Atunci când vrei să îți încălzești rapid o porție de mâncare și nu vrei să aprinzi aragazul sau cuptorul, te folosești de utilul electrocasnic care este cuptorul cu microunde.

Cu toate acestea, foarte multe gospodine uită să pună capac peste farfuria preparatului pe care vor să-l încălzească, așadar pereții cuptorului se murdăresc de grăsime și resturi de mâncare. Este important să cureți pereții interiori ai electrocasnicului după fiecare utilizare.

Mânerele de la ușile frigiderului și dulapurilor

Probabil nu te-ai gândit la asta până acum, dar clanța ușii din bucătărie și mânerele frigiderului sau ale dulapurilor în care ții vesela și alimentele pot fi un mic focar de microbi. Curăță-le frecvent, o dată la câteva zile, pentru a înlătura praful și mizeriile.

Tocătorul de lemn

În mod n0rmal, fundul de lemn trebuie curățat după fiecare utilizare. Nu este indicat să toci pâine pe același tocător pe care ai tăiat, anterior, bucăți de ciocolată, ardei iute sau carne crudă. Nu uita să cureți cu atenție t0ate obiectele din casa ta.