Curățenia în bucătărie este mereu anevoioasă, fiind suprafețe mari și timp foarte scurt. Partea cea mai dificilă este mereu curățarea grăsimii de pe aragaz, dulapuri, fără a aduce daune lemnului sau plasticului.
Produsele chimice, pe lângă faptul că sunt scumpe, ele pot conține și substanțe abrazive care pot deteriora suprafețele. Atunci, ce-i de făcut în această situație?
Apelăm, evident, la produse naturale, în a căror eficiență trebuie să aveți mare încredere. Chiar dacă vor acționa mai lent decât cele naturale, ideea e că le curăță. Sunt inofensive pentru sănătate, și au și prețuri foarte mici.
Iată, spre exemplu, de ce nu trebuie să ignorați… praful de copt. El este folosit adesea în preparate culinare, dar are mare efect și în curățenie. Nu știați, așa-i? El poate îndepărta cu succes petele de grăsime, pe lângă faptul că e este omniprezent la prăjituri.
Tot ce trebuie să faceți este să turnați apă peste praful de copt. Cantitatea de praf folosit depinde în mare măsură de suprafața care trebuie curățată. Iar în ce privește apa, este suficientă cât să obțineți o pastă. Pasul numărul doi este să aplicați această pastă și lăsați să acționeze vreme de 30 de minute. Apoi, clătiți surafața cu apă. În timp ce acest produs își face efectul, voi curățați aragazul și cuptorul.
Nu folosiți niciodată produse chimice dacă aveți suprafețe din granit și marmură. Aici, săpunul de rufe este unicul produs inofensiv. Frecați cu nuci zgârieturile de pe lemn. Acesta este cel mai eficient mod de a le ascunde temporar. Iar dacă curățați suprafețe verticale, puneți sub ele niște hârtii. Murdăria va cădea atunci pe ele, nu pe podea. Nu uitați să folosiți un pulverizator de luciu în timp ce faceți curățenie. Acesta îndepărtează grăsimile și va încetini procesul de murdărie.