Îl mai știi pe Bogdan Roman? Sibianul a făcut senzație la Masterchef cu rețetele sale. Bărbatul a făcut public modul său de preparare a ciorbei ardelenești de porc. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum trebuie să procedezi. Secretul unui gust perfect.
Bogdan Roman a fost unul dintre concurenții care au făcut senzație la emisiunea Masterchef, prin talentul excepțional de a se juca cu ingredientele culinare, în așa fel încât să obțină un rezultat savuros. Acum, sibianul a dezvăluit pentru Adevărul cum se prepară ciorba ardelenească de porc.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Lista produselor pe care trebuie să le ai pentru a găti această mâncare presupune unele dintre cele mai comune. Dacă locuiești la țară sau la casă, mai mult ca sigur multe dintre ele le ai deja în cămară, în beci sau în lada frigorifică.
Există o plantă care, adăugată la final în preparat, îi schimbă complet gustul. Este vorba despre tarhon, o plantă cu frunze aromate, care aduce subtil a lemn dulce. Cu ajutorul ei, poți să împrospătezi mâncarea, să-i oferi un miros de primăvară și de un pic de eleganță. O poți folosi atât proaspătă, cât și uscată.
Bogdan Roman recomandă totuși adăugarea tarhonului proaspăt în mâncăruri. Ingredientul se asezonează foarte bine și cu peștele, puiul și ouăle. În Franța i se spune și regele ierburilor aromate, fiindcă face parte dintr-o combinație fină a bucătarilor: pătrunjel, tarhon, cervil și arpagic.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ciorba ardelenească de porc este gata. Se poate servi la masă imediat, cu grijă însă să nu frigă. Se poate consuma și cu pătrunjel adăugat separat, la masă, deasupra preparatului. Poftă bună!