Gospodinele caută deja rețete care mai de care mai speciale pentru sarmalele de sărbători. Acestea sunt vedeta de pe masa de Crăciun sau Revelion și cu siguranță nu lipsesc din gândurile celor mai pofticioși. Cu toate că sunt preparate de zeci de ani, unele doamne nu știu care este ingredientul special care trebuie adăugat în oală pentru un gust mai bun. Acesta este un truc excelent și pentru bucătarii de duminică. Ce trebuie să faci?
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar toată lumea se gândește deja la cadouri și la preparatele extrem de gustoase de pe masă. Gospodinele au început să caute rețete care mai de care mai speciale pentru cei dragi din familie pe care vor să îi surprinsă plăcut de Crăciun sau Revelion.
Nu există sărbători de iarnă fără ca românii să nu guste măcar 4-5 sarmale din varză murată. Cu toate astea, nu toate doamnele știu să le prepare ca la carte. Bucătarii profesioniști au dezvăluit acum un truc secret care le va face să ți se topească în gură.
Mai exact, trebuie să ungi oala cu untură înainte să le pui la fiert. Metoda genială a fost dată de scriitorul și jurnalistul Radu Anton Roman în cartea sa ,,Bucate, vinuri și obiceiuri românești”. De asemenea, cel din urmă a recomandat gospodinelor să folosească o oală din lut gros pentru gătit. Dacă nu ai găsit deja rețeta perfectă, ai mai jos ingredientele și cantitățile de care ai nevoie pentru sarmalele de sărbători.
Ingrediente
Spală orezul, toacă ceapa și morcovul și călește puțin legumele pentru a prinde o textură frumoasă. Taie mărunt verdeața și ardeiul iute și amestecă mai apoi toate ingredientele. Formează sarmalele și prinde carnea bine în foile de varză.
Unge oala de lut cu untură și acoperă fundul recipientului cu foi de varză și cu varză tocată. Pune sarmalele în straturi și printre ele adaugă foi de dafin și suc de roșii gătit în casă cu boabe de piper și boia iute.