01 aug. 2022 | 14:31

Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Marea greșeală pe care o fac gospodinele

Diverse
Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Marea greșeală pe care o fac gospodinele
Ingredientul care strică mâncarea după doar o zi de păstrat la frigider. Iată ce nu trebuie să faci niciodată când gătești supă sau ciorbă.

În perioada verii, principala cauză a stricării produselor alimentare sau a mâncării gătite este reprezentată de temperaturile foarte ridicate. Din acest motiv, gospodinele obișnuiesc să pună mâncarea la frigider. Temperaturile reci pot să încetinească dezvoltarea bacteriilor. Astfel, preparatele se mențin comestibile. Ce facem, însă, când mâncarea se strică, în ciuda faptului că este păstrată la rece? Află totul despre ingredientul care strică mâncarea chiar și după doar o singură zi la frigider.

Ingredientul care strică mâncarea

De obicei, românii consumă în perioada verii o mulțime de ciorbe. Cum organismul are nevoie de multe lichide atunci când temperaturile de afară ating valori caniculare, aceasta pare să fie una dintre cele mai recomandate mâncăruri.

Când vine vorba despre prepararea ciorbei, ierburile proaspete sunt pe lista ingredientelor esențiale care dau aromă și gust mâncării. Este și cazul mărarului, nelipsit din supele și ciorbele gătite de gospodine. El poate fi preparat, bineînțeles, și sub formă de supă puternic aromatizată.

Această plantă din grădină oferă aromă oricărui tip de ciorbă, inclusiv supei de cartofi, de sfeclă roșie și/sau de pește. Deși supa de mărar este consumată în unele părți ale țării, majoritatea gospodinelor preferă să adauge acest ingredient abia la final, în ciorbe, pentru a le oferi un plus de aromă.

În astfel de cazuri, cel mai des este folosit mărarul proaspăt, nu cel uscat. Sau leușteanul, tot proaspăt. Însă probabil nu te-ai gândit niciodată că acesta poate fi ingredientul care îți strică mâncarea în frigider, chiar și după o singură zi. Iar asta în ciuda faptului că a fost păstrată la temperaturi reci.

Este crucial să îl pui la fiert

Atunci când punem mâncarea la frigider, o depozităm cu speranța să se păstreze comestibilă în ciuda valorilor termice caniculare de afară. Pentru a se asigura că produsele alimentare nu se strică, unele gospodine investesc bani într-un dezumidificator pentru bucătărie, pe care îl folosesc în lunile de vară.

Alte gospodine sunt foarte atente la felul în care depozitează alimentele în frigider, chiar dacă temperaturile sunt foarte reci. Există și geluri de siliciu folosite în recipiente de alimente, care le mențin uscate și comestibile înăuntrul frigiderului.

Ce este de făcut, însă, atunci când epuizezi toate soluțiile la care te poți gândi în încercarea de a păstra mâncarea din frigider comestibilă? Probabil că nu ți-a trecut niciodată prin minte că un ingredient nefiert din mâncarea depozitată în frigider poate determina stricarea acesteia.

O bloggeriță româncă a povestit cum, într-o conversație cu mama sa, a realizat că, de fapt, motivul pentru care mâncarea din frigider se strica după doar o zi avea de-a face cu mărarul. În altă ordine de idei, există un truc genial prin care poți păstra prospețimea mărarului în frigider. Însă nu despre asta vorbim astăzi.

Gospodina la care am făcut referire punea în ciorbă, la final, mărar, însă fără a-l fierbe. Întotdeauna, verdeața trebuie fiartă înainte de a stinge mâncarea, potrivit Meseria de Părinte.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro