Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Marea greșeală pe care o fac gospodinele

Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Marea greșeală pe care o fac gospodinele
Ingredientul care strică mâncarea după doar o zi de păstrat la frigider. Iată ce nu trebuie să faci niciodată când gătești supă sau ciorbă.

În perioada verii, principala cauză a stricării produselor alimentare sau a mâncării gătite este reprezentată de temperaturile foarte ridicate. Din acest motiv, gospodinele obișnuiesc să pună mâncarea la frigider. Temperaturile reci pot să încetinească dezvoltarea bacteriilor. Astfel, preparatele se mențin comestibile. Ce facem, însă, când mâncarea se strică, în ciuda faptului că este păstrată la rece? Află totul despre ingredientul care strică mâncarea chiar și după doar o singură zi la frigider.

Ingredientul care strică mâncarea

De obicei, românii consumă în perioada verii o mulțime de ciorbe. Cum organismul are nevoie de multe lichide atunci când temperaturile de afară ating valori caniculare, aceasta pare să fie una dintre cele mai recomandate mâncăruri.

Când vine vorba despre prepararea ciorbei, ierburile proaspete sunt pe lista ingredientelor esențiale care dau aromă și gust mâncării. Este și cazul mărarului, nelipsit din supele și ciorbele gătite de gospodine. El poate fi preparat, bineînțeles, și sub formă de supă puternic aromatizată.

Această plantă din grădină oferă aromă oricărui tip de ciorbă, inclusiv supei de cartofi, de sfeclă roșie și/sau de pește. Deși supa de mărar este consumată în unele părți ale țării, majoritatea gospodinelor preferă să adauge acest ingredient abia la final, în ciorbe, pentru a le oferi un plus de aromă.

În astfel de cazuri, cel mai des este folosit mărarul proaspăt, nu cel uscat. Sau leușteanul, tot proaspăt. Însă probabil nu te-ai gândit niciodată că acesta poate fi ingredientul care îți strică mâncarea în frigider, chiar și după o singură zi. Iar asta în ciuda faptului că a fost păstrată la temperaturi reci.

Este crucial să îl pui la fiert

Atunci când punem mâncarea la frigider, o depozităm cu speranța să se păstreze comestibilă în ciuda valorilor termice caniculare de afară. Pentru a se asigura că produsele alimentare nu se strică, unele gospodine investesc bani într-un dezumidificator pentru bucătărie, pe care îl folosesc în lunile de vară.

Alte gospodine sunt foarte atente la felul în care depozitează alimentele în frigider, chiar dacă temperaturile sunt foarte reci. Există și geluri de siliciu folosite în recipiente de alimente, care le mențin uscate și comestibile înăuntrul frigiderului.

Ce este de făcut, însă, atunci când epuizezi toate soluțiile la care te poți gândi în încercarea de a păstra mâncarea din frigider comestibilă? Probabil că nu ți-a trecut niciodată prin minte că un ingredient nefiert din mâncarea depozitată în frigider poate determina stricarea acesteia.

O bloggeriță româncă a povestit cum, într-o conversație cu mama sa, a realizat că, de fapt, motivul pentru care mâncarea din frigider se strica după doar o zi avea de-a face cu mărarul. În altă ordine de idei, există un truc genial prin care poți păstra prospețimea mărarului în frigider. Însă nu despre asta vorbim astăzi.

Gospodina la care am făcut referire punea în ciorbă, la final, mărar, însă fără a-l fierbe. Întotdeauna, verdeața trebuie fiartă înainte de a stinge mâncarea, potrivit Meseria de Părinte.