Este un preparat delicios, ce face mereu furori în rândul familiei și musafirilor când este pus pe masă, dar pe care foarte multe gospodine evită să îl pregătească. Cu toate că rețeta nu pare deloc complicată, la prima vedere, orice mic pas greșit va avea consecințe nedorite. Află care este ingredientul care nu are ce căuta în salata de icre. Este folosit foarte des, însă îi strică gustul și chiar și consistența.
Rafturile supermarketurilor de la noi din țară au o gamă variată de salată de icre, însă nimic nu se compară cu cea făcută în casă. Cu toate că, la prima vedere, rețeta și modul de preparare par cât se poate de simple, o singură abatere de la instrucțiuni poate compromite rezultatul final. Așadar, pentru a scăpa de emoții și bătăi de cap, foarte mulți români ajung să o cumpere din magazin.
Nu te vei mai confrunta niciodată cu o salată de icre nereușită, dacă respecți câteva trucuri deloc complicate.
Ingrediente:
Se îndepărtează coaja de la una sau două felii de pâine albă și se lasă miezul la înmuiat în apă rece.
Icrele de crap se pun într-un bol suficient de mare și se mixează în jur de un minut sau două. Peste ele se pun cele 50 de grame de miez de pâine (după ce a fost stors cu simț de răspundere) și amestecăm cu un mixer încă unul sau două minute, până când se va obține o pastă omogenă.
În această compoziție se adaugă treptat uleiul de floarea soarelui. Atenție, acesta trebuie turnat încet, nu tot odată. În plus, trebuie evitat mereu uleiul de proastă calitate. Altfel, salata de icre va avea un gust amărui și nici nu se va lega cum trebuie.
Continuă să mixezi compoziția. Când va începe să își schimbe culoarea, căpătând o nuanță mai deschisă, vei alterna uleiul cu zeama de lămâie. Când consistența devine prea groasă, se pune apa minerală. Amestecă în continuare până când salata devine pufoasă.
La final, se încorporează ceapa tocată fin și se amestecă din nou.