Dacă nici ție nu îți place amărăciunea unei cești de cafea, atunci probabil că faci parte din acea categorie de persoane care adaugă o multe alte ingrediente, topping-uri și zaharuri pentru a o putea bea. Specialiștii vin, însă, cu un avertisment asupra unui produs care nu ar trebui niciodată pus în licoarea de dimineață. Face mult rău!
Cel mai bun mod de a începe ziua este savurarea unei cești de cafea. Aceasta nu este doar o sursă excelentă de cofeină care oferă un impuls convenabil de energie, ci are și mulți antioxidanți și nutrienți benefici.
Dar gustul său, uneori prea amar, nu este chiar pe placul tuturor. Mai ales dacă persoanele în cauză nu sunt consumatori „înrăiți” de cafea. Așa se face că, unii apelează la tot felul de ingrediente care să mai schimbe puțin din gustul acesteia.
O tendință recentă este de a adăuga ulei de nucă de cocos în cafea pentru a profita și de beneficiile pentru sănătate ale acestei grăsimi populare. În ultimii ani, acest ingredient a căpătat o popularitate extrem de mare, astfel că a ajuns să se regăsească pe lista de cumpărături a multor persoane.
Uleiul de nucă de cocos în cafea a fost popularizat în mare măsură de susținătorii dietei keto, o dietă săracă în carbohidrați, bogată în grăsimi și moderată în proteine, care urmărește să ajute organismul să folosească cetonele ca energie în locul glucozei (zahăr). Dieta keto și variațiile sale sunt utilizate frecvent ca tehnici de pierdere în greutate.
Cu toate acestea, este important să avem în vedere faptul că acest ulei bogat în grăsimi saturate poate crește nivelul colesterolului rău (LDL). Consumat în exces poate dăuna sănătății cardiovasculare. Prin urmare, cei care își urmăresc aportul de grăsimi din motive medicale trebuie să îl folosească cu precauție.
Totodată, cei care nu au consumat până acum cafeaua în această combinație, dat totuși vor să încerce, s-ar putea să întâmpine și altfel de probleme. Pentru că, în anumite situații, cafeaua cu ulei de cocos poate provoca crampe stomacale și tulburări digestive.
Citește și: Ingredientul banal care dă un gust unic cafelei. Vei fi cucerit de această combinație