De la micul-dejun nu lipsește niciodată o cană de cafea caldă. Este una dintre cele mai iubite băuturi și ne dă energie și putere de dimineață. Există multe feluri în care îți poți face cafeaua, însă sigur nu ai adăugat niciodată acest ingredient.
Multă lume adaugă în cafea diverse mirodenii pentru a-i oferi un gust mult mai intens și mai plăcut, în funcție de preferințe, desigur. Scorțișoara, vanilia, cuișoarele sau ghimbirul sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le adăugăm în cafea pentru un gust diferit.
Însă, ați încercat vreodată cafea cu frunze de dafin? Este o combinație mai neobișnuită, însă va da cafelei dumneavoastră un gust unic. Mai mult de atât, pe lângă faptul că frunza de dafin va îmbogăți gustul cafelei, veți avea parte și de numeroase beneficii.
De cele mai multe ore, dafinul se adaugă în infuziile de ceai, însă este perfect și pentru cafea. Acest ingredient ajută la pierderea în greutate, purifică organismul și întărește sistemul imunitar.
Dafinul se adaugă în cafea imediat după ce este gătită. Frunzele de dafin nu trebuie ținute foarte mult timp în cafea, deoarece băutura poate deveni mult prea amară. De asemenea, este indicat să consumați cafeaua cu frunze de dafin înainte de prânz.
Citește și: De ce să adaugi mereu cacao în cafea. Chiar specialiștii recomandă asta, efectul e dovedit științific
Cafeaua este băutură pe care mulți oameni o beau în fiecare zi. Conform studiilor, băutorii de cafea consideră că devin niște persoane mult mai active după ce beau o ceașcă de cafea, însă aceasta are mai multe beneficii de cât energia zilnică. Iată câteva:
Citește și: Ce să pui în cafea pentru un gust special. Aşa nu va mai fi atât de amară, nu ai nevoie de zahăr