Ingredientul banal pe care să îl pui în cafea pentru a slăbi. Se știe că doamnele și domnișoarele fac eforturi uriașe să slăbească și să arate impecabil, însă puținele dintre ele știu că aliatul împotriva kilogramelor în plus este cafeaua. Pe lângă faptul că ne aduce clipe de relaxare și o aromă incontestabilă, cafeaua ajută la slăbit. Aflați în materialul care urmează ce ingredient trebuie să adaugăți în cafeaua de dimineață pentru a slăbi.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Zilnic, se beau aproximativ 2,25 miliarde de cești de cafea în lume. Puțini știu, însă, că această licoare ajută în procesul de eliminare a grăsimii nedorite.
Experții recomandă să eliminăm zahărul din cafea, în acest mod, cafeaua va avea mai puține calorii. Pentru cei care vor să slăbească, rețeta este total diferită.
Dacă vreți să dați jos câteva kilograme bune, trebuie să adăugați un ingredient-minune: o jumătate de linguriță de scorțișoară. Acest ingrediente va stimula metabolismul și va accelera procesul de pierdere în greutate. De asemenea, pe lângă scorțișoară mai puteți adăuga și o linguriță de cocos.
Totuși, experții precizează nu trebuie consumată mai mult de 1 linguriță de scorțișoară pe zi. Acest ingredient nu este recomandat persoanelor cu ulcer gastric, pancreatită, hipertensiune arterială.
Cafeaua este consumată de oameni din lumea întreagă, fiind una dintre cele mai delicioase băuturi. Mulți dintre ei nu își pot începe ziua fără o ceașcă din această băutură care să îi ajute să se trezească și să pornească spre locul de muncă. Desigur că tot aceștia își doresc să savureze o cafea aparte care să le aducă zâmbetul pe buze. Din păcate, nu multe gospodine știu să o prepare într-un mod excepțional.
,,Una dintre cele mai utilizate metode pentru a obține o ceașcă de cafea delicioasă, aromată și complexă este aparatul de cafea turnabil. Dacă folosiți un filtru V60 pentru a prepara cafeaua trebuie să țineți cont de câteva aspecte foarte importante și anume: dimensiunea cafelei (gradul de măcinare), temperatura apei, filtrul folosit și raportul cafea/apă.
Dacă nu aveți acasă o râșniță electrică, atunci când cumpărați boabele de cafea, rugați barista să vă ajute să le râșnească special pentru V60 sau Chemex. De obicei timpul pentru a prepara cu cană de cafea cu ajutorul acestei metode este între trei, patru minute. Rezultatul, o cafea aromată, echilibrată și delicată!”, explică Andrei Ianoși, specialistul în cafea.
Citește și: Băutura pe care italienii nu o consumă după 12 la prânz. Ce greșeală fac mulți români, de fapt
Citește și: Cât lapte trebuie să consumi zilnic, de fapt. Sfatul specialiştilor, doar aşa vei fi sănătos