Ce trebuie să pui în cafea pentru a ieşi perfectă. Multe românce nu ţin cont de acest detaliu, aşa strică tot gustul

Ce trebuie să pui în cafea pentru a ieşi perfectă. Multe românce nu ţin cont de acest detaliu, aşa strică tot gustul
Ce ingredient trebuie să pui în cafea pentru o băutură perfectă?

Cafeaua este consumată de oameni din lumea întreagă. Mulți dintre ei nu își pot începe ziua fără o ceașcă din această băutură care să îi ajute să se trezească și să pornească spre locul de muncă. Desigur că tot aceștia își doresc să savureze o cafea aparte care să le aducă zâmbetul pe buze. Din păcate, nu multe gospodine știu să o prepare într-un mod fabulos. Ce trebuie să adaugi în ea atunci după ce este gata?

Truc pentru cafea: ce trebuie să pui în ea?

Cei mai mulți oameni din lumea întreagă nu își pot începe ziua fără o cafea. Unii o beau la prima oră a zilei pentru că nu pot să se trezească astfel, iar alții o adoră doar pentru gustul specific.

Aceasta poate fi responsabilă pentru starea de spirit din întreaga zi, mai cu seamă dacă este una aromată. Ritualul pregătirii ei diferă de la persoană la persoană, așa că părerile sunt împărțite când vorbim și despre gust. Există totuși câteva sfaturi sigure și eficiente pentru toată lumea.

Ai nevoie de puțină răbdare și o cafea de calitate. Experții susțin că puțină apă în băutura ta după ce este făcută o va ajuta să își scoată gustul la suprafață. Mai mult decât atât, în această perioadă este adorată și scorțișoara.

Metodă specială

De asemenea, există și o metodă specială pentru băutura ta preferată cu ajutorul cafetierei, dar ai nevoie de un filtru V60 pentru asta.

,,Una dintre cele mai utilizate metode pentru a obține o ceașcă de cafea delicioasă, aromată și complexă este aparatul de cafea turnabil. Dacă folosiți un filtru V60 pentru a prepara cafeaua trebuie să țineți cont de câteva aspecte foarte importante și anume: dimensiunea cafelei (gradul de măcinare), temperatura apei, filtrul folosit și raportul cafea/apă.

Dacă nu aveți acasă o râșniță electrică, atunci când cumpărați boabele de cafea, rugați barista să vă ajute să le râșnească special pentru V60 sau Chemex. De obicei timpul pentru a prepara cu cană de cafea cu ajutorul acestei metode este între trei, patru minute. Rezultatul, o cafea aromată, echilibrată și delicată!”, explică Andrei Ianoși, specialistul în cafea.

Care este secretul?

Prima și cea mai importantă regulă este alegerea unei cafele de specialitate. Este posibil să cheltui o sumă puțin mai mare, dar cu siguranță o să merite efortul.

,,Secretul gustului unei cafele perfecte constă evident în alegerea boabelor de cafea speciale. Emoția și personalitatea unei cafele desăvârșite încep cu o poveste.

Prăjirea boabelor de cafea este deopotrivă o artă și o știință. Deosebirea între o cafea perfect prăjită și una prăjită neuniform constă în detalii fine, iar câteva secunde pot face diferența”, a mai spus expertul.

Urmăriți Playtech.ro și pe