21 mai 2023 | 18:27

Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase

Sfaturi Culinare
Ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase

Fie că vorbim de șnițelele din carne de porc, fie de șnițelul de pui, se prepară foarte ușor. În plus, pe lângă metoda clasică, gospodinele vorbesc și de metoda la cuptor și care folosește mai puțin ulei și are o curățare mai ușoară. Piepturile de pui pane sunt coapte până când sunt aurii și crocante la exterior, dar sunt încă fragede și suculente în interior. Dar, în ambele cazuri, ca să avem un preparat bun avem nevoie de ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele. Așa vor ieși mult mai gustoase. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.

Preparatul rapid și bun, un șnițel foarte crocant

Unul din ingredientele folosite de gospodine când vine vorba de un șnițel crocant, chiar și din piept de pui, este pesmetul panko care conferă un exterior crocant. Șnițelele se fac peste tot în lume și poartă mai multe nume. Pentru germani și austrieci, este șnițel. Italienii o numesc cotoletta alla milanese, sau milanesa pe scurt, iar în Japonia, se numește katsu sau tonkatsu când este făcut cu carne de porc.

Șnițelele pane sunt, de asemenea, găsite și în alte variații pe aceași temă în Danemarca, în Namibia, din Iran până în Coreea, din Noua Zeelandă până în Republica Macedonia, și bineînțeles în bucătăria românească.

Alegerea cărnii depinde de fiecare gospodină. „Wiener Schnitzel”, clasicul austriac care a început totul, este întotdeauna preparat cu carne de vițel. Carnea de porc este cea mai frecventă alegere pentru katsu japonez, este, de asemenea, populară pentru schabowy-ul polonez. Carnea de vită, curcanul și puiul au și ei susținătorii lor.

Vezi și: Locul din România unde o ciorbă și un șnițel costă 11 lei. Nu există nicăieri prețuri mai mici

O să vă propunem și o rețetă inedită, dar înainte de asta să vorbim de ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele.

Care este ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele

Indiferent de ce carne ar folosi gospodinele, în afară de asta, mai folosesc și diferite ingrediente, dar ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele este sarea, iar pe lângă sare se mai pune și piper.

Dacă ai chef de ceva condimente sau ierburi aromatice, mai poți adăuga ceva pulbere de ceapă și usturoi, sau paprika. Poți adăuga, dacă îți place mai picant și ardei iute, iar dacă ne referim la condimente, poți pune oregano, busuioc, cimbru, chimion curry sau, de ce nu, boia de ardei.

Vezi și: Trucul pentru cele mai pufoase șnițele pe care le-ai mâncat vreodată. Ingredientul banal pe care trebuie să îl pui în aluat

Îți propunem rețeta pentru un șnițel de pui crocant

Pentru această rețetă aveți nevoie de carne de pui, de obicei se folosește pieptul de pui pe care-l puteți găsi la supermarket deja feliate subțire. În caz contrar, cumpărați jumătăți de piept de pui dezosate și fără piele, puneți-le între două foi de folie de plastic și bateți-le cu un aparat de frăgezit carne până la o grosime de aproximativ 6 milimetri.

Vezi și: Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine

Vreți ca fiecare piept de pui să cântărească aproximativ 100 de grame. Dacă jumătățile de piept sunt prea mari, înjumătățiți-le pe orizontală înainte de a le bate în cotlete, veți economisi mult timp de bătut și nu vă veți alege cu bucăți de carne de mărimea unor farfurii de cină.

  • 4 cotlete de piept de pui de 100 g
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 cană de amidon de porumb
  • 2 ouă
  • 1-1/2 linguri de muștar Dijon
  • 1 cană de pesmet panko (sau pesmet obișnuit)
  • 1/3 cană de parmezan proaspăt ras
  • 3 linguri de ulei de măsline (plus mai mult, dacă este necesar)
  • Pătrunjel italian proaspăt tocat pentru garnitură
  • felii de lămâie (opțional)

Modul de preparare

Se condimentează piepții de pui cu sare și piper pe ambele părți. Aranjați trei boluri separate, puțin adânci, cu amidonul de porumb, ouăle și muștarul bătute împreună, precum și pesmetul și parmezanul amestecate împreună. Se tăvălesc în amidon de porumb, scuturând excesul. Se scufundă în amestecul de ouă, asigurându-se că sunt acoperite. Se trec în amestecul de panko, asigurându-se din nou că sunt acoperite. Se transferă pe farfurie, apăsând ușor cu vârful degetelor pentru a ajuta panko să adere.

Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Când uleiul este foarte fierbinte, adăugați cotletele. Gătiți în două reprize, dacă este necesar pentru a evita supraaglomerarea tigaiei. Se gătesc timp de 2 minute pe prima parte, apoi se întorc și se gătesc încă 2 minute.

Se transferă pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a se scurge. Dacă lucrați în loturi, gătiți a doua pereche de piepți, adăugând mai mult ulei în tigaie, dacă este necesar. Așezați piepții și presărați pătrunjel tocat. Serviți felii de lămâie alături, dacă doriți. Lămâia adaugă o notă luminoasă plăcută și o pată de culoare minunată.

Concluzie

Acum că ai această rețetă, plus faptul că ai aflat care este ingredientul banal care trebuie adăugat în făina pentru șnițele, nu mai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Noi îți urăm poftă bună!

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
„Te pui jos şi te rogi, până cade obuzul”. Povestea românului care a luptat în prima linie a frontului din Ucraina mai bine de un an
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
2025, cu ghinion pentru bugetari. Nu s-a mai întâmplat asta de ani de zile
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
Statul vrea banii românilor. Taxă pentru proprietarii de case și mașini. Sunt obligați să plătească
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIILE vin cu ÎNTÂRZIERE in 2025! POȘTA ROMÂNĂ a CONFIRMAT!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro