18 feb. 2023 | 22:22

Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine

Diverse
Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine
Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt

Este preparatul cu care nu putem da greș, varianta cea mai bună în momentele în care vrem să ne încântăm familia și musafirii. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu este deloc complicată, fiind recomandată chiar și celor cu mai puțină experiență în bucătărie, există un secret pe care îl aplică mereu cele mai iscusite gospodine. Află câte minute trebuie să prăjești snițelele.

Câte minute se prăjesc șnițelele

Șnițelele pot fi mâncate la prânz, la cină, chiar și dimineața. Vorbim despre un preparat cât se poate de simplu de făcut, la care nu prea au cum să dea greș nici măcar cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, puțină răbdare și îndemânare.

Secretul ce face diferența dintre un rezultat delicios și un eșec nu are legătură doar cu calitatea produselor folosite, ci și cu timpul de gătire.

În general, șnițelele se fac din carne de pui, aceasta fiind mai fragedă decât cea de porc sau de vită. Se recomandă ca bucățile de piept de pui sau de pulpă dezosată să aibă o grosime nu mai mare de cinci sau șase milimetri.

Ai grijă să nu fie prea subțiri, altfel, șnițelele vor ieși uscate. Carnea se ține apoi la marinat cel puțin o oră și jumătate, într-un amestec din lapte și condimentele preferate.

Secretul gospodinelor

Înainte de a fi pusă în tigaie, pe foc, fiecare bucată se „tăvălește” prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet.

Este foarte important ca tigaia să fie încinsă bine. Va trebui să te miști repede, căci șnițelele se prăjesc pe foc mediu spre mare, nu mai mult de două sau trei minute pe fiecare parte, până vezi că se rumenesc. Dacă sunt ținute prea mult, se usucă și nu vor avea un gust bun.

Dacă îți dorești o crustă foarte crocantă, poți să înlocuiești pesmetul cu fulgi de porumb mărunțiți sau cu un amestec făcut din pesmet și fulgi de porumb.

După ce le scoți din tigaie, șnițelele se pun pe o farfurie tapetată cu prosoape de bucătărie uscate, care vor absorbi uleiul în exces.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Evită floarea în borcanele cu murături. Multe gospodine fac o mare greșeală
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
Vestea care a devastat toată România. A murit marele erou al țării. Dumnezeu să-l odihnească!
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro