Este preparatul cu care nu putem da greș, varianta cea mai bună în momentele în care vrem să ne încântăm familia și musafirii. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu este deloc complicată, fiind recomandată chiar și celor cu mai puțină experiență în bucătărie, există un secret pe care îl aplică mereu cele mai iscusite gospodine. Află câte minute trebuie să prăjești snițelele.
Șnițelele pot fi mâncate la prânz, la cină, chiar și dimineața. Vorbim despre un preparat cât se poate de simplu de făcut, la care nu prea au cum să dea greș nici măcar cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, puțină răbdare și îndemânare.
Secretul ce face diferența dintre un rezultat delicios și un eșec nu are legătură doar cu calitatea produselor folosite, ci și cu timpul de gătire.
În general, șnițelele se fac din carne de pui, aceasta fiind mai fragedă decât cea de porc sau de vită. Se recomandă ca bucățile de piept de pui sau de pulpă dezosată să aibă o grosime nu mai mare de cinci sau șase milimetri.
Ai grijă să nu fie prea subțiri, altfel, șnițelele vor ieși uscate. Carnea se ține apoi la marinat cel puțin o oră și jumătate, într-un amestec din lapte și condimentele preferate.
Înainte de a fi pusă în tigaie, pe foc, fiecare bucată se „tăvălește” prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet.
Este foarte important ca tigaia să fie încinsă bine. Va trebui să te miști repede, căci șnițelele se prăjesc pe foc mediu spre mare, nu mai mult de două sau trei minute pe fiecare parte, până vezi că se rumenesc. Dacă sunt ținute prea mult, se usucă și nu vor avea un gust bun.
Dacă îți dorești o crustă foarte crocantă, poți să înlocuiești pesmetul cu fulgi de porumb mărunțiți sau cu un amestec făcut din pesmet și fulgi de porumb.
După ce le scoți din tigaie, șnițelele se pun pe o farfurie tapetată cu prosoape de bucătărie uscate, care vor absorbi uleiul în exces.