Atunci când îți propui să mergi într-un local și să iei masa, te aștepți ca preparatele să fie bune, iar prețurile acceptabile. Dar, cum totul s-a scumpit în ziua de azi, cu greu mai crezi ca există locul din România unde o ciorbă și un șnițel costă 11 lei. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, citește mai departe și află care este acest loc unde prețurile sunt atât de mici.
Deși la nivel local trecem printr-o criză economică fără precedent care a dus la majorări considerabile de prețuri, cu toate astea mai există locuri unde cu bani puțini poți chiar să și mănânci. Ar putea părea pradoxal să spunem că mai există în România un loc unde cu doar câțiva bănuți poți avea o masă copioasă.
Dar acesta este adevărul, iar de acest aspect beneficiază clienții cantinei din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca. Conform decanului facultății, cantina a fost deschisă ieri, pe 22 martie, iar bugetul alocat a fost de 86.000 de euro.
Conform administratorilor noii cantine, studenții facultății clujene vor putea mânca cu doar 11 lei un meniu complet, costând într-o porție de ciorbă și un șnițel pane. În urma acestei investiții, noua cantină dispune de o suprafață totală de 350 de metri pătrați, iar capacitatea este de 60 de locuri, meniurile oferite aici fiind pentru cel puțin 350 de studenți, majoritatea fiind cu burse sociale din medii defavorizate.
„Împlinim o promisiune făcută acum trei ani, la preluarea mandatului și pe care am reușit să o ducem la bun sfârșit. Este o cantină modernă, care va spori capacitatea de servire a mesei și care va veni în sprijinul studenților ș i colegilor noștri.
Este un ajutor pentru studenții care nu mai sunt nevoiți, de acum, să parcurgă drumul la cantina de pe strada Victor Babeș și apoi înapoi la cursuri, ci pot lua masa în zona unde au ore.
În cadrul strategiei noastre pentru creșterea calității activității universitare, pe primul loc se află comunitatea academică, studenții și cadrele didactice.”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca.
În noua cantină, prețurile sunt extrem de mici, iar meniurile oferite sunt pe măsură, după cum urmează:
Pe lângă studenții care au intrat cu medii mari, din păcate, există și un număr important de viitori absolvenți ai Universității care beneficiază de burse sociale, iar această nouă cantină le estr adresată, mai explică Anca Dana Buzoianu, spunând că, de fapt, această inițiativă face parte dintr-un program mai amplu al universității.
Programul, spune rectorul, „vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior încurajarea și pregătirea tinerilor cu potențial, care provin din medii defavor izate, în special cei din mediul rural, să urmeze o universitate de medicină și farmacie”.
Pe lângă activitățile de educație și cercetare pe care le întreprindem în cadrul universității, trebuie să avem grijă și de starea de bine a studenților și a colegi lor noștri, iar masa reprezintă un aspect foarte important”, mai decalră rectorul Uniersității din Cluj.
În comunicatul emis de instituție se mai precizează faptul că noua cantină va funcționa „în tandem cu restaurantul studențesc de pe strada Victor Babeș nr. 13”. Investiția a fost în valoare de 430 000 lei (86 000 euro euro), din fonduri proprii ale universității clujene.