Ingredientul banal care transformă cartofii copţi într-o delicatesă. Aşa fac bucătării de top
Cartofii copți sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Pe lângă faptul că sunt delicioși, aceștia se pot prepara și într-un timp scurt. Bucătarii au dezvăluit secretul celor mai gustoși cartofi la cuptor. Potrivit acestora, trebuie să aduagi un ingredient secret. Le va schimba total gustul. Iată care este acela.
Secretul cartofilor copți
Printre motivele pentru care cartofii copți sunt extrem de apreciați se numără și textura lor. La exterior, aceștia sunt crocanți iar la interior sunt moi și pufoși, ceea ce creează un contrast plăcut. Mai mult, prin gătirea la cuptor se caramelizează zaharurile naturale din cartofi, ceea ce adaugă o notă dulce și bogată gustului lor.
O parte din oameni obișnuiesc să adauge diverse condimente și ierburi aromatice pentru a le conferi un gust și o aromă distinctivă, precum usturoi, rozmarin, cimbru sau puțină paprika. Însă, există un ingredient care le poate oferi cartofilor gustul mult dorit. Toată lumea îl are în casă.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor. Trucul celor mai pricepuți bucătari
Parmezanul poate oferi un gust delicios cartofilor
Printre alimentele care fac minuni cu cartofii se numără și parmezanul sau orice tip de brânză. În acest sens, se poate folosi orice sortiment, însă unele dintre ele sunt mai potrivite pentru că păstrează textura crocantă pe care vrei să o obții.
Foarte mulți optează pentru folosirea parmezanului. La rândul lui, acesta poate să ofere un decor crocant. Acesta se dă prin răzătoare și se amestecă cu puțin unt, sare și piper. Când compoziția e gata, întinde-o pe fundul vasului de copt.
Te-ar putea interesa și: Cum faci cartofi la cuptor care să se topească în gură. Ingredientul secret pe care să îl adaugi
Peste compoziție așază cartofii care se coc 200°C pentru aproximativ 40 de minute. Bucătarii mai aplează și la ajutorul brânzei pecorino. Chiar dacă este similară ca textură parmezanului, aceasta are un gust diferit. La rândul ei, această brânză este făcută cu lapte de oaie în loc de lapte de vacă, dând o aromă mai sărată și mai ierboasă care se potrivește cu cartofii crocanți.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci pecorino cu amidon de porumb și cu ulei de măsline. Această compozișie se toarnă peste cartofi. Aceștia se coc timp de 35 de minute la 200°C.
Te-ar putea interesa și: Trucul pentru cei mai crocanți cartofi la cuptor. Ingredientul secret care face minuni