20 iun. 2023 | 19:22

Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor. Trucul celor mai pricepuți bucătari

Sfaturi Culinare
Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor. Trucul celor mai pricepuți bucătari
Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor

Cartofii sunt o garnitură delicioasă și apreciată în bucătăria noastră. Copți, prăjiți fierți, dar plini de aromă, aceșta sunt un însoțitor perfect pentru multe feluri de mâncare. Descoperă, în rândurile de mai jos, secretul celor mai buni cartofi făcuți la cuptor.

Ce să presari peste cartofii din tavă, înainte să îi pui în cuptor

Cartofii pot fi gătiți în nenumărate moduri, însă cei prăjiți se află printre preferații multora dintre noi. Dacă ai epuizat toate ideile și nu știi ce să mai pregătești de mâncare pentru cei dragi, atunci poți să încerci această delicioasă rețetă de cartofi pai la tavă. Sunt foarte sănătoși și gustoși, dar și foarte ușor de preparat.

Ingredientele de bază pentru această rețetă sunt simplu de identificat. Însă, adăugarea unui albuș de ou înainte de a-i pune în tavă este trucul care le va conferi o crustă crocantă, absolut delicioasă.

  • 5-6 bucăți cartofi de dimensiuni medii sau mari
  • ulei de gătit
  • sare și condimente preferate (piper, paprika, usturoi granulat, etc.)
  • 2 albușuri de ou

Mod de preparare

Pentru început, cartofii se curăță și se taie în fâșii subțiri, după care se spală în rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Se scurg bine mai apoi, după care se pun într-un bol mare, peste care se pune uleiul de gătit, sarea și condimentele preferate. Se amestecă bine până când cartofii vor fi acoperiți uniform.

Citește și: A pus drojdie în tigaia în care a prăjit cartofii. Ce s-a întâmplat apoi, vei face și tu asta de fiecare dată

La pasul următor, se bate albușul de ou până când devine spumos și se adaugă peste cartofi. Se amestecă încet, până ce fiecare cartof se acoperită cu un strat subțire de albuș de ou. Acesta duce la formarea unei cruste crocante și ajută la reținerea umidității în interiorul cartofilor.

Mai apoi, tava de cartofi se dă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă preț de 25-30 de minute sau până când devin aurii și crocanți. La final vei obține o porție de cartofi pai crocanți la exterior, cu o textură moale și aromă delicioasă la interior.

Înainte de a-i consuma, lasă-i câteva minute să se odihnească. Cu toate că ei rezista cu grei în fața aromei lor tentante.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Care sunt cei mai sănătoşi cartofi, de fapt. Cei albi sau cei roz?

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
Când va lua UEFA decizia finală în privința meciului România - Kosovo. Anunțul venit de la Nyon
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Când a fost trimis primul email din istorie. Evenimentul, nebăgat în seamă la vremea respectivă
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”
Parteneri