Ingredientul banal care te scapă de toate buruienile din grădină. Ce trebuie să presari peste ele ca să dispară

Ingredientul banal care te scapă de toate buruienile din grădină. Ce trebuie să presari peste ele ca să dispară
Care este ingredientul din bucatarie care te scapa de buruieni

Ingredientul banal care te scapă de toate buruienile din grădină, potrivit agricultorilor pricepuți. Foarte puțini dintre noi știu că buruienile din grădină pot fi distruse cu niște banale ingrediente de bucătărie. Așadar, ce trebuie să presari peste ele ca să dispară, vezi puțin mai jos.

Care este ingredientul din bucătărie care te scapă de buruienile din grădină. Ce trebuie să faci

Buruienile sunt una din cele mai mari probleme cu care dau piept cei care au o gradină cu legume sau flori. Aceste plante perene cresc foarte ușor și afectează creșterea răsadurilor de legume cărora le absoarbe apa și substanțele nutritive.

Chiar dacă există numeroase soluții de combatere a buruienilor în comerț, majoritatea acestora implică folosirea unor substanțe chimice ce pot să aibă și efecte adverse asupra sănătații oamenilor. Din fericire se cunosc și câteva soluții foarte simple prin care puteți să scăpați de buruienile din gradină cu ajutorul unor ingrediente ieftine care se găsesc în orice bucătărie.

Scapă de buruieni cu oțet alimentar

O soluție simplă este utilizarea oțetului alimentar pentru combaterea buruienilor. Oțetul conține acid acetic care este foarte eficient în combaterea buruienilor neavând efecte negative asupra răsadurilor de legume sau flori. Aveți nevoie de un litru de otet alimentar, 3 linguri de sare și doi litri de apă. Amestecul se pulverizează direct pe buruieni care se vor usca rapid. De asemenea, amestecul poate fi împrăștiat pe pământ pentru a preveni apariția buruienilor.

Distruge buruienile cu ajutorul sării

Chiar dacă pare ciudat, combaterea buruienilor cu ajutorul sării de bucătărie este foarte eficientă. Sarea deshidratează buruienile care ajung astfel să se usuce. Pentru aceasta trebuie să preparați o soluție din 3 părți de apă și o parte de sare. Se amestecă bine, se pune soluția într-un pulverizator și stropesc buruienile de care doriți să scapați. Buruienile se vor usca repede iar legumele vor crește fără a fi stropite cu substanțe chimice periculoase.

Combate buruienile cu mălai

Folosirea mălaiului sau a făinii de porumb este o altă metodă la îndemână de combatere a buruienilor din grădina ta. Mălaiul nu distruge buruienile, ci le oprește dezvoltarea datorită cantității mari de gluten pe care o are.

Trebuie să presărați făina de malai prin straturi care va împiedica semințele buruienilor să încolțeasca și să crească. Datorita eficienței ridicate în combaterea buruienilor, mălaiul este considerat un adevărat ierbicid natural.

Urmăriți Playtech.ro și pe