Focaccia fără gluten, după rețeta Elenei Gheorghe. Ce secret are artista

Focaccia fără gluten, după rețeta Elenei Gheorghe. Ce secret are artista
Cum face Elena Gheorghe focaccia fără gluten?

Elena Gheorghe le-a arătat fanilor o rețetă deosebită de focaccia fără gluten. Aceasta este perfectă pentru cei care au intoleranță la gluten. Ce secret are celebra artistă pentru acest preparat și de ce ingrediente ai nevoie pentru a-l face la tine acasă?

Rețetă de focaccia fără gluten: cum o prepară Elena Gheorghe?

Elena Gheorghe este una din cele mai iubite cântărețe de la noi și are o comunitate uriașă de fani pe rețelele de socializare. Cei care o urmăresc știu că aceasta nu pozează într-o gospodină desăvârșită și nici nu postează des preparatele culinare pe care le gătește.

Iată că recent a făcut pentru prima dată acest lucru și le-a adus internauților în prim-plan o rețetă pentru focaccia perfectă pentru cei cu intoleranță la gluten. Artista a mărturisit care este secretul ei pentru o focaccia perfectă fără gluten, cu măsline și rozmarin. Desigur că în acest caz folosim făină fără gluten.

Preparatul se lasă la dospit preț de 25 de minute, ulterior se întinde cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Solista adaugă pe deasupra măsline și rozmarin, dar există diverse rețete unde poți adăuga roșii cherry, diferite legume sau roșii uscate.

Se poate servi alături de alt fel de mâncare ori pe cât de simplu posibil, alături de o brânză de calitate, ulei de măsline extravirgin și busuioc proaspăt. Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene care de obicei conține ulei de măsline și ierburi aromatice. Ea este consumată la aperitiv, iar pe vremuri era făcută de gospodine în preajma sărbătorilor.

  • Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 249
Lipide totale 8 g
Lipide saturate 0,9 g
Lipide trans 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 561 mg
Potasiu 114 mg
Carbohidrați 36 g
Fibre alimentare 1,8 g
Zahăr 1,8 g
Proteine 9 g
Vitamina C 0 mg Calciu 35 mg
Fier 3,2 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0,1 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 20 mg

Mod de preparare

  • Ingrediente:

-făină fără gluten
-drojdie fără gluten
-o linguriță de sare
-o linguriță rasă de zahăr
-ulei
-apă călduță
-măsline
-rozmarin

„Să iau un bol, se adaugă făina, drojdia fără gluten, linguriță de sare și lingurița rasă de zahăr. Mai apoi se adaugă uleiul și apa călduță, iar preparatele se amestecă bine până când se omogenizează.

Preparatul se lasă 25 de minute la crescut, iar apoi se întinde într-o tavă cu hârtie de copt se adaugă maslinele și rozmarinul deasupra, iar mai apoi se bagă la cuptor”, le-a spus vedeta internauților. Majoritatea urmăritorilor au ținut să-i mulțumească pentru rețetă.