Ingredientul banal care se pune pe cartofii prăjiţi. Ies mai buni ca la fast-food, numai aşa o să îi faci de acum

Ingredientul banal care se pune pe cartofii prăjiţi. Ies mai buni ca la fast-food, numai aşa o să îi faci de acum
Secretul celor mai buni cartofi prajiti

Cu greu poți rezista unei porții generoase de cartofi prăjiți. Orice cură de slăbire se duce pe apa sâmbetei, dacă adaugi niște ouă ochiuri și brânză rasă peste ei. Deoarece sunt atât de delicioși, i-ai mânca la orice oră din zi. În ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, o dată la câteva luni își poți face pofta culinară. Totuși, cum îi faci mai buni ca la fast-food? Află că există un ingredient banal care dă tot gustul. Vei rămâne uimită de rezultat.

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți

Cartofii prăjiţi sunt, de departe, cea mai gustoasă garnitură. Puși lângă carne, ouă ochiuri, brânză de oaie rasă sau serviți simpli, ei se situează pe primele locuri în topul preferințelor gurmanzilor. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii cu cea mai bună rețetă, pune acest ingredient banal pe cartofi. Transformă total gustul lor.

Pentru a face cartofi prăjiți, gătește-i la temperatură mică, apoi scoate-i şi pune-i pe un şervet de hârtie (ca să se absorbă tot uleiul). După ce se răcesc puţin, aruncă-i din nou în tigaie. Doar așa devin crocanţi.

Truc știut doar de marii bucătari

Modul de preparare este foarte simplu. Mai întâi curăţă şi spală cartofii, apoi taie-i (este partea cea mai importantă). Cea mai bună metodă este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu ai așa ceva în bucătărie, feliază cartofii bastonașe – trebuie să aibă grosimea de maximum un centimetru. Pune-i într-un bol mare cu apă rece, pentru 20 de minute, astfel încât să fie îndepărtat excesul de amidon. După acest interval de timp, scoate cartofii și șterge-i cu un prosop de bucătărie. Mai lasă-i puțin să stea pe hârtie, ca să se usuce bine.

Ingredientele banale care transformă rețeta. Vei face asta mereu

Toarnă o cantitate mare de ulei în tigaie și adaugă cartofii în momentul în care lichidul începe să sfârâie. Rumenește-i cam cinci minute. În timp ce se gătesc pune câteva rondele de usturoi. Vor căpăta o aromă absolut fabuloasă! Dacă s-au lipit de tigaie, încearcă acest truc. Te va scăpa de toate problemele.

Scoate cartofii și pune-i pe un prosop de hârtie. Când s-au răcit complet, toarnă-i din nou în uleiul foarte încins. Reține că în tigaie trebuie să fie un singur strat de cartofi. Lasă-i până devin brun-aurii. După ce sunt gata, transferă-i pe hârtie. La final, presară pe ei un amestec făcut din sare și boia afumată, fiind și secretul celor mai buni cartofi prăjiți.