21 aug. 2022 | 10:14

Ingredientul banal care se pune la chiftele. Schimbă tot gustul, toţi te vor lăuda

Utile
Ingredientul banal care se pune la chiftele. Schimbă tot gustul, toţi te vor lăuda
Ce ingredient special pun gospodinele la chiftele?

Chiftelele se regăsesc în topul românilor. Majoritatea le consumă pe platouri tradiționale unde se mai regăsesc produse făcute în casă, brânzeturi naturale, diverse legume și ciuperci umplute cu carne tocată sau ouă umplute. Ele se prepară diferit în funcție de zonă, dar bucătarii susțin că un anumit ingredient nu trebuie să lipsească din compoziția lor. Ce trebuie neapărat să pui în chiftele pentru ca invitații tăi să îți ceară o porție în plus? Cu siguranță o să rămâi mulțumit de rezultat.

Rețetă de chiftele: ce ingredient trebuie să pui?

Chiftelele sunt iubite de români. Acestea se regăsesc deseori pe platouri tradiționale românești alături de alte produse făcute în casă, brânzeturi și multe legume.

Desigur că din acest tip de platou nelipsită este zacusca pe care toată lumea o are în cămară pe tot timpul iernii. În timpul acesta, unii le servesc la prânz cu un sos roșu și piure de cartofi. Italienii le prepară într-un alt mod și le pun alături de spaghete.

Indiferent de cum ai încerca să te bucuri de ele, nu trebuie să uiți un ingredient special. Mai exact, este vorba despre cimbru. Puține gospodine pun acest condiment, dar el nu trebuie să lipsească.

  • Ingrediente

750 g carne tocata de porc sau vită (sau amestecată);
1 ceapă medie tocată;
2 ouă;
2 felii de pâine (miez), înmuiate în apă și stoarse sau 2 linguri de pesmet;
5 căței mari de usturoi;
1 linguriță de piper negru;
1 linguriță de boia (dulce sau iute);
1 linguriță cimbru uscat;
ulei.

Mod de preparare

Pune carnea într-un castron mare, taie ceapa mărunt, sparge ouăle peste carne și zdrobește cățeii de usturoi. Adaugă condimentele peste compoziție și frământă cu mâna. Gustă compoziția din când în când, iar mai apoi adaugă miezul de pâine înmuiat anterior în apă sau lapte.

Pâinea ajută ca bilele de carne să fie suculente și fragede. Modelează chiftelele cu palmele ude. Chifteluțele clasice sunt mici și rotunde, dar în zona Moldovei se numesc pârjoale, se fac mai mari și se aplatizează cu podul palmei. Prăjește toate chiftelele la foc mediu preț de 4 minute pe fiecare parte, ulterior scoate fiecare bucată pe un șervețel curat de bucătărie pentru a extrage excesul de ulei.

Este util să le lași măcar două sau trei minute să se răcească înainte să le servești prietenilor. Ele pot fi consumate și cât mai simplu cu un sos roșu făcut în casă din roșii proaspete și cu puțin pătrunjel. Cu siguranță o să fie pe placul tău.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Capital.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! Nu și-au primit BANII
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro