24 mai 2023 | 09:32

Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior

Știri generale
Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior
Ingredientul banal care se pune in carnea pentru chiftele

Orice gospodină iscusită știe că cele mai bune rețete culinare se realizează cu dragoste și grijă. Ingredientele sunt foarte bine alese, de fiecare dată. Cum gătești cele mai gustoase. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare.

Secretul celor mai crocante și suculente chifteluțe

Considerate a fi unele dintre preparatele preferate ale românilor de pretutindeni, chiftelele sunt ușor de pregătit, fiind gustoase și plăcute la aspect.

Dacă vrei ca preparatul tău să aibă un gust aparte, iar chiftelele să fie suculente și puțin crocante, marii cheefi bucătari îți recomandă să adaugi în amestecul de carne un ingredient banal, dar eficient: laptele.

Ideal ar fi, conform experților, să utilizezi lapte integral sau unul ce conține mai multe grăsimi. Proteinele din lapte se leagă cu substanțele nutritive ale cărnii, ajutând la crearea unei structuri omogene. De asemenea, datorită glucidelor, chifteluțele se vor carameliza în cuptor.

Pentru cea mai bună rețetă de chiftele crocante, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1/4 cană lapte,
  • 1 ou,
  • 1/2 cană pesmet,
  • 500g carne tocată,
  • 1 ceapă mică (tocată fin),
  • 2 căței de usturoi (tocați fin),
  • sare și piper (după gust),
  • cimbru,
  • mărar,
  • chimen măcinat
  • ulei de măsline (pentru uns tava).

Citește și Ce să pui în carnea tocată pentru chiftele. Ingredientul secret pe care îl folosesc gospodinele iscusite

Cum se prepară cele mai gustoase chiftele

Pentru început, vei fi nevoit să amesteci, într-un bol de mari dimensiuni, carnea tocată cu usturoiul și ceapa tocate fin.

În paralel, ia un alt castron în care să bați oul împreună cu laptele. După ce le-ai omogenizat, tot ce rămâne de făcut este să adaugi amestecul în castronul de carne.

Amestecă foarte bine ingredientele, după care vei încorpora pesmetul. Iei o lingură de lemn și amesteci, din nou, foarte bine până se combină cu carnea. Urmează pasul în care vei condimenta preparatul, după gust,  cu sare și piper.

Chiftelele se rulează în palmă, pentru a căpăta o formă perfectă. Se pun, apoi, într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Urmează să pui chiftelele la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.

După ce s-au scurs cele 30 de minute, vei scoate preparatul din cuptor și le vei lăsa să se răcească puțin, înainte de a fi servite. Chitelele suculente și crocante merg de minune cu garnituri precum cartofi prăjiți, orez, piure sau salată asortată.

Citește și Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Pericol mare pentru românii cu carduri. Greșeala care le golește conturile  
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro