Orice gospodină iscusită știe că cele mai bune rețete culinare se realizează cu dragoste și grijă. Ingredientele sunt foarte bine alese, de fiecare dată. Cum gătești cele mai gustoase. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare.
Considerate a fi unele dintre preparatele preferate ale românilor de pretutindeni, chiftelele sunt ușor de pregătit, fiind gustoase și plăcute la aspect.
Dacă vrei ca preparatul tău să aibă un gust aparte, iar chiftelele să fie suculente și puțin crocante, marii cheefi bucătari îți recomandă să adaugi în amestecul de carne un ingredient banal, dar eficient: laptele.
Ideal ar fi, conform experților, să utilizezi lapte integral sau unul ce conține mai multe grăsimi. Proteinele din lapte se leagă cu substanțele nutritive ale cărnii, ajutând la crearea unei structuri omogene. De asemenea, datorită glucidelor, chifteluțele se vor carameliza în cuptor.
Pentru cea mai bună rețetă de chiftele crocante, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru început, vei fi nevoit să amesteci, într-un bol de mari dimensiuni, carnea tocată cu usturoiul și ceapa tocate fin.
În paralel, ia un alt castron în care să bați oul împreună cu laptele. După ce le-ai omogenizat, tot ce rămâne de făcut este să adaugi amestecul în castronul de carne.
Amestecă foarte bine ingredientele, după care vei încorpora pesmetul. Iei o lingură de lemn și amesteci, din nou, foarte bine până se combină cu carnea. Urmează pasul în care vei condimenta preparatul, după gust, cu sare și piper.
Chiftelele se rulează în palmă, pentru a căpăta o formă perfectă. Se pun, apoi, într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Urmează să pui chiftelele la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.
După ce s-au scurs cele 30 de minute, vei scoate preparatul din cuptor și le vei lăsa să se răcească puțin, înainte de a fi servite. Chitelele suculente și crocante merg de minune cu garnituri precum cartofi prăjiți, orez, piure sau salată asortată.
Citește și Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase