Cu ce trebuie să stropești trandafirii în fiecare toamnă. Vor ieși mai frumoși anul viitor

Cu ce trebuie să stropești trandafirii în fiecare toamnă. Vor ieși mai frumoși anul viitor
Există o listă de recomandări care te va ajuta cum să ai grijă de trandafiri toamna.

Trandafirii sunt unele dintre cele mai căutate flori pentru frumusețea, mirosul și abundența lor generală. Dacă ai o grădină plină de trandafiri și cauți câteva sfaturi, ești în locul potrivit. Există o listă de recomandări care te va ajuta cum să ai grijă de trandafiri toamna.

Cum să ai grijă de trandafiri toamna

Dacă ai grijă de trandafirii tăi toamna, aceștia vor trece în siguranță peste iarnă, revenind sănătoși, viguroși și plini de flori în anul următor. Lucrările cheie de îngrijire a trandafirilor de toamnă sunt curățarea, îndepărtarea florilor uzate sau a frunzelor bolnave și tăierea. Toamna este, de asemenea, un moment bun pentru a planta un trandafir.

Pentru a da rezultate optime, trandafirii au nevoie de o sursă continuă de nutrienți pe tot parcursul sezonului de vegetație. Trandafirii sănătoși nu numai că înfloresc mai bine, ci sunt mai capabili să reziste la problemele insectelor și bolilor. Există multe tipuri diferite de îngrășăminte care ne pot ajuta să ne menținem trandafirii proaspeți și protejați peste iarnă.

Nutrienții de care au nevoie trandafirii

Nutrienții primari (macronutrienți) de care au nevoie toate plantele sunt azotul (N), fosforul (P) și potasiul (K).  Azotul încurajează creșterea sănătoasă și viguroasă a frunzelor. Deoarece capacitatea unui trandafir de a face flori rezidă în frunzele sale, frunzișul sănătos are ca rezultat mai multe flori. Prea mult azot va duce la prea mult frunziș și mai puține înfloriri, în timp ce lipsa de azot va duce la frunze galbene, încetinire a creșterii și înfloriri mai mici.

Fosforul promovează dezvoltarea rădăcinilor sănătoase și producția abundentă de flori. Lipsa de fosfor poate duce la căderea frunzelor, tulpini slabe ale florilor și muguri care nu se deschid. Potasiul ajută trandafirii să se recupereze atunci când sunt stresați de daunele insectelor și bolilor sau de condițiile meteorologice extreme.

Cum și când se fertilizează trandafirii

Lipsa de potasiu poate duce la marginile galbene ale frunzelor, tulpini slabe ale florilor și muguri slab dezvoltați. Alți nutrienți, pentru a se dezvolta trandafirii, sunt și calciu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier, mangan și zinc. Există câteva trucuri de întreținere care ne pot ajuta să ne menținem trandafirii sănătoși pe timp de iarnă

1.Pentru trandafirii proaspăt plantați

Modificați zona de plantare cu materie organică bogată. Lucrați într-un îngrășământ cu eliberare lentă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, împreună cu o mână de făină de oase pentru o dezvoltare sănătoasă a rădăcinilor.

Presărați 1/4 până la 1/2 cană de săruri speciale  în jurul bazei plantei pentru a ajuta la dezvoltarea foliară. Continuați să fertilizați la fiecare 3 până la 4 săptămâni cu un îngrășământ ușor, cum ar fi emulsie de pește.

Dacă o plantă nouă nu se usucă deloc, îngrășămintele cu rezistență maximă pot provoca arderea marginilor frunzelor și a vârfurilor rădăcinilor.

2. Pentru culturile de trandafiri deja existente

Devreme până la mijlocul primăverii începeți fertilizarea, atunci când ies frunze noi. Utilizați un îngrășământ cu conținut ridicat de azot sau un amestec cu făină de lucernă  pentru prima aplicare pentru a începe dezvoltarea frunzelor, împreună cu săruri speciale pentru a încuraja dezvoltarea tulpinei și creșterea luxuriantă.

Adăugați un îngrășământ cu eliberare lentă când lăstarii au o lungime de 4 până la 5 milimetri. Pe tot parcursul sezonului continuați să dați cu îngrășământ la fiecare 2 până la 4 săptămâni în timpul sezonului de creștere, în funcție de tipul de îngrășământ utilizat.

3.Întreținerea de toamnă a culturilor de trandafiri

La sfârșitul verii până la începutul toamnei aplicați un îngrășământ cu eliberare lentă cu conținut scăzut de azot, cum ar fi făina de oase, pentru a promova creșterea rădăcinilor și înflorirea de anul viitor. Opriți fertilizarea cu 6 până la 8 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț pentru a preveni deteriorarea noilor creșteri de frigul de afară.

Toamna folosiți fertilizatori pentru întreținerea culturilor de trandafiri

Îngrășămintele organice, care sunt derivate din materie vegetală sau animală, sunt mai bune pentru mediu. Acestea au avantaje nutriționale diferite și pot fi utilizate singure sau în combinație ca parte a regimului dumneavoastră de creștere pentru trandafiri. Unele îmbunătățesc, de asemenea, textura solului și susțin microbii benefici.

Stropiți trandafirii cu soluții cuprice

În general, toamna, se folosesc tratamente cu fertilizatori și soluții cuprice. Stropirea cu acest gen de soluții va ajuta la dezinfectarea tufelor de trandafiri. În același timp vor asigura o rezistență mai mare florilor. Specialiștii recomandă folosirea unor produse precum Champion, Triumf sau Funguran. Produsele sunt de tip zeama bordelezp. Se găsesc în magazinele de specialitate sau din marile centre de bricolaj.

Mai sunt recomandate și îngrășămintele anorganice, cele sintetice, chimice sau artificiale. Sunt mai convenabile ca preț și mai concentrate. Cu toate acestea, aceste produse nu îmbunătățesc solul și nu au niciun efect rezidual pozitiv. Unele conțin și insecticide și ar trebui evitate, deoarece pot dăuna.

Concluzie

Acum că aveți câteva sfaturi care să vă ajute cum să aveți grijă de trandafiri, puteți trece la pregătirea acestora pentru iarnă. Deși trandafirii sunt flori frumoase, uneori costurile de întreținere ar pute fi ceva mai mari. Dar când este implicată pasiunea, niciun cost nu e prea mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI