Există mai multe motive pentru care folosirea soluțiilor de curățare naturale sunt o alternativă ideală în detrimentul celor achiziționate din comerț. Nu numai că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, ci nu dau nici pagubă economiilor. Ai mai jos rețeta unei soluții pentru dezinfectarea și curățarea podelei, cu doar câteva ingrediente pe care este foarte posibil să le ai deja în casă.
Această soluție poate fi folosită atât în baie, cât și pe alte suprafețe care au nevoie de curățare în profunzime.
Pune cele două ingrediente într-o găleată și amestecă bine până se dizolvă pudra albă. După ce ai curățat suprafețele murdare, este nevoie să clătești bine podeaua cu apă curată.
Boraxul este folosit la producerea săpunurilor, dedurizarea apei, la producerea detergenților. De asemenea, este utilizat la producerea dezinfectanților, insecticidelor, produselor pentru curățire și albire. Mineralul este folosit în protejarea lemnului contra mucegaiului sau focului ca și substanțe izolante pe bază de celuloză.
Amestecă toate ingredientele într-un vas încăpător și amestecă bine până când se dizolvă bicarbonatul de sodiu. Toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator și aplica treptat pe suprafața pe care vrei să o cureți, apoi înmoaie mopul într-o soluție formată din 10 căni cu apă și o cană cu oțet. În final, șterge podeaua și lasă să se usuce bine.
Amestecă toate ingredientele într-o găleată ori într-un recipient cu pulverizator. Aplică soluția pe suprafața de linoleum și lasă se se usuce, fără să clătești.
Această soluție de curățare este potrivită pentru orice tip de suprafață, indiferent că este vorba despre parchet din lemn, gresie sau linoleum.
Amestecă toate ingredientele numite mai sus într-un vas încăpător și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Agită bine înainte de folosire! Pulverizează soluția pe suprafețele pe care dorești să le cureți și spală apoi cu un mop, potrivit philips.ro.