23 feb. 2023 | 14:29

Ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă. Va fi ca nouă în 15 minute

Diverse
Ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă. Va fi ca nouă în 15 minute
Ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă. Trucurile pe care trebuie să le știe orice gospodină.

De la simpli detergenți până la produse foarte scumpe, există zeci de opțiuni expuse pe rafturile magazinelor sau supermarketurilor pentru a-ți face tigaia să arate impecabil. Care sunt, totuși, cele mai bune modalități de a curăța vasele? Iată ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă! Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi.

Ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă

Recunoaște: ți s-a întâmplat și ție să iei ochii de la aragaz pentru doar o secundă și, înainte să-ți dai seama ce se întâmplă, produsele din tigaie să se ardă. Există numeroase modalități de a curăța un vas ars de bucătărie, în așa fel încât să arate ca la început. Care este cea mai potrivită modalitate, însă?

Playtech Știri îți explică cum să cureți o tigaie arsă, folosind articole de uz casnic. Cel mai probabil, le ai deja în locuința ta. Știai că poți folosi sarea din bucătărie pentru a curăța arsura de pe vase? Tot ce trebuie să faci este să presari o cantitate generoasă de sare în mijlocul tigăii. Cu ajutorul unui burete umed, curăță cu atenție suprafețele afectate. Clătește, apoi, vasul și spală-l în mod normal, cu detergent.

Un alt ingredient din bucătărie pe care îl poți folosi pentru a scăpa de arsurile de pe tigăi și oale este bicarbonatul de sodiu. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a crea o pastă. Aplică, apoi, pasta cu pricina pe suprafețele afectate de arsură și las-o să acționeze timp de 10-15 minute. Apoi, curăț-o cu un burete umed.

Dacă arsurile sunt profunde și nu reușești să scapi ușor de ele, adaugă în tigaie sau în oală puțin oțet. Freacă în mișcări circulare petele care nu au ieșit cu sare sau cu bicarbonat de sodiu. Tigaia va arăta, la final, ca nouă, datorită reacției ce se formează între bicarbonatul de sodiu și oțet.

Cum să scapi rapid de arsurile de pe vasele de bucătărie

Dacă obișnuiești să folosești mașina de spălat vase pentru a curăța instrumentele de bucătărie, sigur dispui și de tablete speciale pentru această sarcină. Nu este o noutate că la mașina de spălat vase trebuie folosite soluții speciale. În general, tabletele pentru spălarea vaselor sunt puternice, astfel încât le poți folosi și pentru a elimina arsurile.

Citește și: Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse. Ai ingredientele în bucătărie

Umple tigaia afectată de arsuri cu apă și adaugă o tabletă de la mașina de spălat în ea. Aceasta conține deja enzime care acționează asupra petelor încăpățânate. Pune tigaia pe foc și încălzește-o ușor până când lichidul începe să fiarbă. Lasă-l, apoi, să se răcească și freacă ușor zonele cu arsuri. Vasul de bucătărie va arăta ca nou!

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro