28 oct. 2022 | 23:57

Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse. Ai ingredientele în bucătărie

Diverse
Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse. Ai ingredientele în bucătărie
Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse. Ai nevoie de două ingrediente pe care le ai deja în bucătăria ta.

Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse. Vei scăpa de orice urmă de murdărie, fără să fie nevoie să freci vasul cu agresivitate sau să folosești un produs foarte toxic. Este o metodă de curățare des folosită de gospodine în bucătărie. Ai nevoie de doar două ingrediente și, cel mai probabil, le ai deja în locuința ta.

Amestecul de 4 lei care curăță perfect tigăile arse

Tigăile arse reprezintă o problemă foarte comună în bucătării. De regulă, vasele de bucătărie se ard în momentul în care sunt lăsate pentru o perioadă prea lungă la flacără mare, pe aragaz sau în cuptor. Dacă ești în căutarea unui amestec eficient care să îți curețe tigaia arsă, te afli la locul potrivit. Cel mai probabil, simpla apă cu săpun nu va da niciun rezultat.

Specialiștii recomandă utilizarea ingredientelor de uz casnic sau a soluțiilor preparate acasă pentru curățenia din bucătărie. Produsele chimice toxice ar trebui evitate cât mai mult cu putință. Grăsimea, murdăria și arsura de pe tigăile sau oalele tale pot fi îndepărtate foarte ușor cu amestecul potrivit.

Este important să îți cunoști foarte bine vasele din bucătărie. Tigăile din oțel inoxidabil, de exemplu, nu rezistă la o presiune de frecare mare. Prin urmare, recomandat este să folosești la curățarea lor un burete cât mai puțin abraziv. Înainte să cureți tigăile sau oalele afectate de arsuri, clătește-le cu apă la temperatură potrivită.

Apoi, poți trece la etapa de curățare propriu-zisă a tigăii. Există un amestec de 4 lei, care te scapă de reziduurile de pe vasele arse. Îl poți prepara acasă. Vorbim despre un produs preparat pe bază de lămâie și bicarbonat de sodiu. Iată cum trebuie să procedezi pentru a curăța tigaia arsă cu acest amestec!

Cum să cureți tigaia cu amestec de lămâie și bicarbonat

Pune în tigaia arsă apă cât lățimea unui deget de la mână. În mijlocul tigăii afectate de arsură, pune o jumătate de lămâie, cu pulpa spre fundul tigăii. Aprinde focul la aragaz, la flacără mică, și lasă tigaia cu apă și lămâie la fiert. Când amestecul a atins punctul de fierbere, stinge flacăra de la aragaz.

Într-un vas ce rezistă la temperaturi ridicate, varsă lichidul din tigaie. Lasă, apoi, tigaia arsă la răcit. În momentul în care a ajuns la temperatura camerei, presară în zonele afectate de arsură bicarbonat de sodiu în cantități generoase. Toarnă deasupra foarte puțină apă cu zeamă de lămâie (lichidul care a fiert în tigaie).

Cu ajutorul jumătății de lămâie care a fiert în tigaie, curăță zonele afectate de arsură. Nu freca reziduurile foarte agresiv, ci ușor. Vei observa, în scurt timp, că mizeria a fost îndepărtată. Clătește tigaia cu apă curată. Va arăta ca nouă!

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu te poate amenda
Capital.ro
Puterea miraculoasă a rugăciunii. Ce s-a întâmplat cu o bucată de pâine după ce a fost sfințită
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Obiceiuri și tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro