Ingredientele care trebuie adăugate în apă când fierbi pieptul de pui. Așa va avea un gust aromat

de: Manolică Anca
27 10. 2023

Pieptul de pui este comod de preparat, economic, versatil și cu un conținut scăzut de grăsimi. Este popular printre cei care caută să mănânce ușor sau sunt la dietă, însă, de multe ori, absența grăsimilor îl face fad și uscat. Din fericire, există mai multe modalități de a găti pieptul de pui pentru a-l face gustos și suculent.

Cum să prepari pieptul de pui

Există o mulțime de modalități în care poți găti carnea de pui, folosind pieptul, pulpele sau întregul pui. Gătitul nu este deloc dificil, astfel că această carne îți permite să o savurezi în nenumărate rețete. Vorbim, însă, în rândurile de mai jos, despre fierberea corectă a pieptului de pui și despre ce ingrediente ar trebui adăugate pentru un gust absolut savuros.

Unii oameni îl iubesc pentru că este ușor de preparat și nu are grăsimi, alții nu îl plac atât de mult pentru că adesea acesta ajunge în farfurie uscat și fără gust. Dar cu tehnica pe care ți-o vom dezvălui în continuare, pentru a obține piept de pui suculent și gustos, te vei putea bucura mereu de o masă savuroasă.

Ce ingrediente se adaugă la fiert

Gătitul cărnii de pui poate părea simplu la prima vedere, însă pentru a obține un rezultat perfect, trebuie să ții cont de câteva secrete ale marilor bucătari.

Așadar, în cazul pieptului de pui, în apa în care fierbe se adaugă usturoi, ghimbir proaspăt, lămâi, chili uscat, frunze de dafin sau alte ingrediente similare, pentru un gust mai bogat. Carnea va fi fiartă în circa 20-30 de minute. Dacă pieptul de pui nu pare gata, se mai lasă la fiert circa 3-4 minute.

Citește și: Cu ce să înveleşti carnea de pui înainte de a o pune la cuptor. Aşa va ieşi suculentă şi fragedă

Reguli generale de fierbere a cărnii de pui

Iată câteva sfaturi de care să ții cont pe viitor:

  • Carnea de pui nu se spală.
  • Pentru a nu se altera, carnea se pune la fiert încă de la început, în apă rece, niciodată după ce a ajuns la punctul de fierbere.
  • Se spumează carnea de fiecare dată când este cazul
  • Apa în care a fiert carnea nu se aruncă, pentru că se poate folosi la o supă/ciorbă
  • Temperatura internă sigură pentru carne de pui este de cel puțin 74 de grade Celsius
  • După gătire, carnea de pui se lasă să se odihnească câteva minute pentru a permite redistribuirea sucurilor în interiorul acesteia, înainte de a o tăia sau de a o integra în alte rețete.

Citește și: Ingredientul de aur pentru cele mai bune crispy strips. Vor ieși ca la KFC