INFP anunță cutremur în România, în ziua alegerilor. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

INFP anunță cutremur în România, în ziua alegerilor. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Un cutremur a avut loc astăzi în România, chiar în ziua alegerilor prezidențiale.

Un cutremur s-a produs în această dimineață în România, chiar în ziua alegerilor prezidențiale în care românii își aleg viitorul președinte pentru următorii cinci ani. Ce magnitudine a avut seismul și unde a avut loc?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat astăzi producerea unui cutremur, în jurul orei 14, în zona seismică Vrancea.

România s-a zdruncinat chiar în ziua alegerilor

Cutremurul cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs astăzi, la ora locală 13:53.

Cutremurul care a avut loc astăzi a fost reisimțit în mai multe orașe din țară.
Cutremurul care a avut loc astăzi a fost reisimțit în mai multe orașe din țară. Foto: libertatea.ro

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 147 de kilometri în apropierea oraşelor: 59 de kilometri est de Braşov, 71 de kilometri nord de Ploieşti, 121 de kilometri sud de Bacău, 125 de kilometri nord de Bucureşti, 131 de kilometri vest de Brăila, 133 de kilometri vest de Galaţi, 139 de kilometri nord-est de Piteşti, 173 de kilometri est de Sibiu şi 204 de kilometri sud-vest de Iaşi, transmite Digi24.ro.

Un cutremur cu o magnitudine similară a avut loc și luna trecută în România, mai precis pe 17 octombrie.  Magnitudinea seismului de atunci avea 3,2 grade pe scara Richter și se producea la o adâncime de 113 kilometri.