INFOTRAFIC: Cum se circulă pe Valea Prahovei. Cât de aglomerat este DN 1

INFOTRAFIC: Cum se circulă pe Valea Prahovei. Cât de aglomerat este DN 1

Acum, la sfârșit de sărbători, circulația rutieră se desfășoară cu dificultate pe importantele artere, semn că românii vor să se bucure de ultimele zile libere.

INFOTRAFIC: Cum se circulă pe Valea Prahovei

Astăzi, 2 ianuarie, Centrul Infotrafic General al Poliției Române anunță că circulația rutieră se desfășoară cu deosebită dificultate pe DN1 – Valea Prahovei, înspre stațiunile montane. Mai mult decât atât, în zona Comarnic, Sinaia, Bușteni și Cornu s-au format coloane de mașini, anunță Infotrafic. De asemenea, valorile de trafic au început să crească pe DN 1 Ploiești – Brașov.

Prin urmare, pe raza localității Comarnic, județul Prahova, se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Brașov, precum și în zona centurii Sinaia, pe raza stațiunii Bușteni sau pe raza localității Cornu. Șoferii care se află pe DN 1 sunt sfătuiți să respecte toate indicațiile polițiștilor și să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășiri riscante și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător în efectuarea oricărei manevre la volan.

Mai mult decât atât, polițiștii le recomandă șoferilor ca, la planificarea călătoriei, să ia în calcul și folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Valori ridicate de trafic pe DN 1

Mesajul precis apărut pe site-ul Infotrafic este următorul:

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația se desfășoară în condiții de aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe zona de urcare către stațiunile montane. Astfel, pe segmentul de drum cuprins între kilometrii 96+300 de metri și 108, între localitățile Cornu și Comarnic, județul Prahova, se circulă în coloană. Pe același sens de mers, între stațiunile Sinaia (kilometrul 120+500 de metri) și Bușteni (kilometrul 131), valorile de trafic sunt, de asemenea, ridicate. Tot pe DN1, însă pe sensul către Capitală, se circulă în coloană de la limita cu județul Brașov, până în zona centrală a stațiunii Bușteni. Polițiștii acționează în teren pentru fluidizarea traficului.

Pentru evitarea traficului aglomerat, a fost instituit dispozitiv de dirijare pe Valea Prahovei, șoferii putând opta și pentru rute ocolitoare, respectiv DN 1A Săcele – Ploiești”.

Urmăriți Playtech.ro și pe