Informații de ultimă oră despre vaccinul Pfizer. Răsturnare de situație, se schimbă tot ce știam

Informații de ultimă oră despre vaccinul Pfizer. Răsturnare de situație, se schimbă tot ce știam
Noi informații despre vaccinul Pfizer

Au apărut noi informații despre vaccinul Pfizer. Dacă până în prezent se cunoșteau anumite date despre acesta, acum situația se schimbă. Ce au anunțat oficialii, în legătură cu acesta.

Noi informații despre vaccinul Pfizer

Dacă până de curând despre Vaccinul Pfizer de la BioNTech se cunoștea faptul ca trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute, conform noilor rezultate acest lucru nu mai este valabil, scrie publicația Financial Times.

Noile date arată ca stocul poate fi păstrat la temperaturi normale ale congelatorului medical de la minus 15 grade Celsius la minus 25 de grade Celsius, timp de pana la doua saptamani. Conditiile anterioare de depozitare se situau între minus 60 de grade Celsius si minus 80 de grade Celsius.

Directorul executiv al BioNTech, Ugur Sahin a declarat ca abilitatea de a păstra vaccinul la temperaturi mai ridicate va oferi centrelor de vaccinare „o mai mare flexibilitate”, adaugand ca compania continua sa dezvolte noi metode pentru a face vaccinul „si mai usor de transportat si utilizat”.

Noile cerinte de depozitare ar trebui sa usureze transportul acestuia și să facă vaccinul mai competitiv. Vaccinul Covid-19 de la Moderna, bazat pe tehnologie similara ARN messenger, poate fi deja pastrat la temperaturi normale ale frigiderului între 2 grade Celsius si 8 grade Celsius timp de 30 de zile.

Ce eficiența are vaccinul Pfizer împotriva COVID-19

Vaccinul Pfizer are eficiență în proportie de 85% după prima doză, conform unui studiu realizat în randul personalului medical de la un spital din Israel, conform Reuters. Constatarile Centrului Medical Sheba arata o eficacitate aproximativă de 95%. Aceasta se referă la cele două doze, efectuate la distanta de 21 de zile în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer.

Studiul vine la o zi dupa ce cercetatorii canadieni au sugerat ca a doua doza de vaccin Pfizer ar trebui amânata având în vedere nivelul ridicat de protecție oferit de prima doza. Acest lucru ar putea creste numărul persoanelor vaccinate. Cercetarea a aratat o eficacitate de 92,6% dupa prima doza de vaccin Pfizer.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI